|
SEBZELİ PİRİNÇ PİLAVI |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc58966
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2010
7,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sok.com.tr/
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 patlıcan
1 kabak
1 havuç
2 domates
1 kuru soğan
2-3 dal maydanoz
2 sivri biber
Tuz, karabiber
2.5 su bardağı sıcak su
Pirinci yıkayın ve bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık su ile ıslatın. 20 dakika bekletin. Bütün sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyun. Hepsini küçük küçük doğrayın veya rendeleyin.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp pirinci 1-2 dakika kavurun ve doğranmış bütün sebzeleri ekleyip birkaç dakika kavurmaya devam edin. Tuz, biber ve sıcak suyu ekleyip arada bir karıştırarak ağır ateşte pişirin. Suyunu çekince ocağı kapatın ve pilavı 15 dakika dinlendirip servis yapın.
|
SEBZELİ PİRİNÇ PİLAVI |
|
Baki
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25551
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008
7,338 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı su
7 adet taze fasulye
1 adet havuç
1 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
Hazırlanışı
Fasulyeleri doğrayarak 1/2 bardak suyun içine koyun ve içine tuzunu, dövülmüş sarımsağı, doğranmış soğanı, rendelenmiş havucu ilave edin. Su kaynaymca yıkadığınız pirinci de tencereye ilave edin. 45 dakika pişirin. Pişirdikten sonra üzerine zeytinyağı ilave edip karıştırın ve servis yapın.
|
Sebzeli Pilav |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc193
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2005
6,266 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 Su bardağı pirinç
3,5 Su bardağı etsuyu
4 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Küçük havuç
1 Su bardağı pişmiş iç bezelye
Yarım su bardağı mantar
1 Dolmalık biber
1 Bağ kıyılmış maydanoz
Pirinci yıkayıp üstünü örtecek kadar suda 1 saat ıslı tutun, sonra 4 - 5 defa yıkayın ve suyunu süzdürün. Bir tencereye koyup kızdırdığınız 3 kaşık yağda 4 -5 dakika pirinci kavurun daha sonra tuzunu ve kaynar olarak etsuyunu ilave edip bir defa karıştırdıktan sonra hafif ateşte 20 dakika pişirin. Havucu tavla zarı gibi doğrayıp 15 dakika, biberi aynı şekilde doğrayıp 8 dakika, mantarı da aynı şekilde doğrayıp haşlayın. Bütün malzemeyi 1 kaşık tereyağında kavurun, sonra hepsini pilava katın. Üstüne kıyılmış maydanozu serpin.
Fotoğraf "bahçevan" tarafından gönderildi. 17.05.2017
|
Sebzeli Pilav |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc8818
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2006
3,761 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 su bardağı su
Tuz
Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Teflon tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. Pirinçleri ekleyin. 1-2 dk.çevirin, küp küp doğranmış havuç ile bezelyeyi ve 3 su bardağı suyu ekleyin. Tuzunu katın. Pilav suyunu çekene kadar demlendirip, daha sonra tencereyi ocaktan alın.
ML® Lokum Pilavı (görsel)
Fotoğraf "lezzet sepeti" tarafından gönderildi. 18.11.2019
|
Sebzeli Pilav |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1910
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı pirinç
1 tane tavuk budu
3-4 tane karabiber
3-4 tane top yenibahar
1 yemek kaşığı iç bakla
1 yemek kaşığı bezelye
1 yemek kaşığı şam fıstığı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağı
5-6 dal dereotu
1 tane küçük kuru soğan
Tavuk haşlanır, didiklenir, parçalanmış yenibahar ve karabiber eklenir. Küp doğranmış soğan tereyağında kavrulur. İç bakla yarı haşlanır. Kabuğu soyulur. Bezelye de yarı haşlanır. İç bakla, bezelye ve tavuk soğanın üzerine eklenir. Süzülmüş pirinçler de eklenir. 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyu eklenir. Pişirilir, doğranmış dereotu eklenir ve demlendirilir.
Üç çeşit pilav dinlendikten sonra, servis tabağına 1 küçük kase safranlı pilav alınır. Ters çevrilir. Aynı şekilde domatesli pilavdan alınır, ters çevrilir. Sebzeli pilavdan da alınır. Ters çevrilir. Domatesli pilav kiraz domates ile, safranlı pilav haşlanmış nohut ile, sebzeli pilav haşlanmış bezelye ile süslenir. Üzüm hoşafı ile servis yapılır.
ML® Semizli Pilav için tıklayın
Fotoğraf "gülcan yılmaz" tarafından gönderildi. 15.02.2018
|
Sebzeli Pilav |
|
YandımYandım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc7882
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2006
3,368 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet havuç
3 su bardağı pirin
2 su bardağı bezelye
100 gr. tereyağı
4/5 su bardağı tavuk suyu
1 demet dereotu
toz şeker
tuz
Havuçları ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Tereyağında havuçlar yumuşayana kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçler kaşıktan ayrılma kıvamına gelince bezelyeleri ekleyin. Tavuk suyunu kata. Tuz ve bir tutam töz şekerle tatlandırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dereotunu yıkayın ve ince ince kıyın. Pilava karıştırıp servise sunun.
ML® Mahmudiye için tıklayın
Fotoğraf "b&b" tarafından gönderildi. 17.05.2019
|
SEBZELİ PİLAV |
|
yaz09
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc37056
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2009
3,211 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler 4 kişilik:
10 adet taze fasulye
Yarım su bardağı bezelye
1 adet kabak
1 adet domates
2 diş sarımsak
Yarım çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı fesleğen
Tuz
Taze fasulyeyi ve 1 adet kabağı incecik doğrayın. Domatesin kabuklarını dikkatlice soyup, küp biçiminde doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Zeytinyağında sebzeleri karıştırarak sote edin. Tencereyi ocaktan alıp, kenarda bekletin. 1 tatlı kaşığı fesleğeni üzerine gezdirin. Pirinçleri yıkayıp, 5-10 dakika sıcak suda bekletin. Sonra suyunu süzün. Tereyağını tavada eritin. Pirinçleri ekleyin. Suyu ve tuzu katın. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Önceden sote edilmiş sebzeyi ekleyip, iyice karıştırıp sıcak olarak servis yapın.
|
SEBZELİ PİLAV |
|
fulya uzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2008
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27960
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2008
3,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gerekli malzeme:
500 gr. pirinç,
3 biber (yeşil ve kırmızı),
4 tane domates,
1 soğan,
1 kabak,
2 diş sarımsak,
50 gr. siyah zeytin,
1/2 bardak zeytinyağı,
tuz,
rendelenmiş peynir.
Hazırlanışı:
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğrayın. Sonra domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın. Kabakları da yıkayıp doğradıktan sonra, bir tencereye zeytinyağını dökün. Soğan ve sarmısağı rendeleyin. Birkaç dakika pembeleştirin. Biberleri ve doğranmış kabağı ekleyin, iyice karıştırın.
Küçük küçük doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi ilave edin. Birkaç dakika sonra, sebzelerin üstüne çıkacak miktarda sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve hafif ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin. Arada bir özenle karıştırabilirsiniz.
Diğer tarafta bol miktardaki ılık tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri de suyunu süzdükten sonra tencereye ilave edin. Sebzeler ve pirinçler yeterince piştikten sonra ocaktan alın ve bir süre bekletin. Ilıdıktan sonra servis tabağına alıp, üzerini de çekirdeksiz zeytinle süsleyin. Rendelenmiş peynirle birlikte servis yapabilirsiniz.
|
Sebzeli pilav |
|
Fazilet
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2007
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16419
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2007
3,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kabak
2 patlıcan
2 iri domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı sirke
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı limon suyu
Sebzeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra dilim dilim doğrayın. Teflon tavaya alıp yüksek ateşte sote edin. Geniş bir servis tabağına alın. ı Sarımsağı ince ince .dilimleyin. Yağ, tuz, limon suyu, sirke ve sarımsağı karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirerek harmanlayın.
Pirinçleri tuzlu suda haşlayıp 'süzün. Sebzelere ilave ederek karıştırın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
|
SEBZELİ PİLAV |
|
Nurcan Öz
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26867
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2008
3,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Kişilik Malzemeler
2 su bardağı pirinç
250 gr kuşbaşı et
1 küçük kutu konserve bezelye
1 küçük havuç
3 çorba kaşığı margarin
4 bardak su
1 baş küçük soğan
tuz
karabiber
Hazırlanışı
Fındık büyüklüğündeki kuşbaşını, margarine pembeleşinceye kadar kavurun. Kabuklarını soyduğunuz soğanı bütün olarak içine atın. Suyunu koyun, pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca, küp şeklinde doğradığınız havucu da katın, o da yumuşasın. Etler yumuşayınca, konserve bezelyeyi yıkayıp aynı tencereye atın. Bu arada bütün soğanı tencereden alın.
Tuzunu ayarlayıp biraz karabiber koyun. Suyu yarıya ininceye kadar kaynasın. Bu arada tuzlu suda dinlendirip iyice yıkadığınız pirinci tencereye boşaltın, bir iki karıştırıp kaynatın ve altını kısın. Hafif ateşte pirinçler suyunu çeksin, sonra çok kısık ateşte, kapak altına bez koyup demlendirin.
|
SEBZELİ PİLAV |
|
market
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc48722
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2010
3,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 fincan iç bezelye
1 patates (orta)
1 su bardağı pirinç
1 havuç (küçük)
1 kaşık margarin
2 tatlı kaşığı tuz
Temiz ayıklanmış ve iyice yıkanmış pirinç süzülmeye bırakılır. Üç bardak su konulan derince bir tencereye su kaynadıktan sonra pirincin hepsi boşaltılır. Hızlı ateşte beş dakika pişirildikten sonra ateş iyice kısılır, pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edilir. Suyu çekildikten sonra tencere ateşten alınır, üzerine yağı ilâve edilir, kapağın altına peçete konularak örtülür ve pilâv dinlenmeye bırakılır.
Kabukları soyulan havuç ve patatesler bir tahta üzerinde keskin bir bıçakla tavla zarı biçiminde parçalara ayrıldıktan sonra kabukları çıkarılan bezelyelerle birlikte küçük bir tencere içinde hafif kaynamakta olan suya boca edilir. Tuzu konur ve sebzeler pişinceye kadar ateşte bırakılır. Pişen sebzeler kevgirle alınır, suları süzülmüş olarak pilâvın üzerine konur, tahta kaşıkla karıştırılır ve sıcak olarak servis yapılır.
|
Sebzeli Pilav |
|
şekerci baba
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35714
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2009
3,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
6-8 kişilik Malzemesi:
450 g (2 su bardağı) pirinç
2 adet yeşil dolmalık biber
1 adet çuşka biberi
1 orta boy havuç
3 diş sarımsak
150 g (1 su bardağı) iç bezelye
60 g (3 çorba kaşığı) tereyağı
750 ml (3 su bardağı) sıcak su
2 paket Maggi Tavuk toz bulyon
1 adet defne yaprağı
Yapılışı:
Tuzlu ılık suda 20 dakika beklettiğiniz pirinçleri, iyice yıkayın. Küçük küpler halinde doğradığınız ve haşladığınız havuçları, bezelyeler ve doğranmış çuşka biberleri ile beraber kızdırdığınız yağa atın. Süzülmüş pirinci ekleyerek 1 dakika daha kavurup sıcak suyunu ilave edin. Maggi toz bulyonları serpiştirip, karıştırın ve bir taşımlık kaynatın. Sarmısak ve defne yaprağını üzerine atıp kapağını kapatın. 12-15 dakika sonra pilavınız servise hazırdır. Servisten önce defne yaprağını ve sarımsakları çıkarın.
|
SEBZELİ PİLAV |
|
buket
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2008
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22031
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2008
3,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 kabak
Yarım demet dereotu
10 taze soğan sapı
3 domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pirinci yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Kabağı temizleyip küp küp doğrayın. Domatesleri soyup doğrayın. Taze soğan saplarını ve dereotunu yıkayıp kıyın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Sıvıyağı tavada kızdırıp kabağı kavurun. Dereotu ve soğanı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ateşten alın. Karışımın 3 çorba kaşığı kadarını süsleme için ayırın. Fırın kalıbını yağlayın.
Pirinci süzüp eritilmiş margarin, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edin. iyice karıştırıp iki ayrı tabağa paylaştırın. Birine kabaklı karışımı ilave edip harmanlayın.
Sade pirinci kalıba alıp kaşıkla düzeltin. Üzerine domatesi yayıp kabaklı pirinci ekleyin ve fırında pişirin. Servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın. Ayırdığınız kabaklı karışımla süsleyin.
|
Sebzeli Pilav |
|
Belma81
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2010
Mesajlar: 35 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc46937
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2010
3,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 Kişilik Gerekli Malzemeler:
Pirinç (2 su bardağı)
Kabak (1 adet)
Havuç (2 adet)
Bezelye (1 su bardağı konserve veya haşlanmış),
Tereyağı (2 çorba kaşığı)
Su (4-5 su bardağı sıcak su)
Tuz
Karabiber
2 su bardağı pirinci sıcak suda 10 dakika bekletin ve yıkayıp süzün.
Çukur bir kaba 2 su bardağı sıcak suyu dökün. 2 adet havucu küçük küpler halinde kesin. 1 adet kabağı göbeklerinden ayırın ve küp küp kesin.
Kestiğiniz havuçları ve kabakları sıcak suda haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri de kaba ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve eritin. Yağ kızınca süzdüğünüz pirinçleri yağda karıştırarak orta ateşte birkaç dakika kavurun. Tuzunu ve karabiberini de ekleyip karıştırmaya devam edin.
Haşlanan sebzeleri süzerek pilavın üzerine ekleyin. 2.5 su bardağı sıcak suyu da döktükten sonra tencerenin altını kısın. Tencerede kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Pişen pilavınızı tencerenizin kapağını açmadan 10-15 dakika dinlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın.
|
SEBZELİ PİLÂV |
|
çamay
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58716
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010
2,876 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet patates
4 bardak su
Yeteri kadar tuz
Patatesi ve havucu zar biçiminde ufak ufak doğrayınız. Tencereye margarini koyup eritiniz. Patatesleri atıp 2 dakika hafifçe pembeleştiriniz. Suyu ve tuzu ilâve ediniz. Su kaynamaya başlayınca pirinçle birlikte havuçları da salınız. Pirinç pişmeye yüz tutunca ateşi kısıp, bezelyeleri de ilâve ediniz. Pilâv göz göz olup suyunu çekince altını kapatıp, üstüne bir peçete kapatarak kapağını bunun üstüne koyunuz. 10 dakika sonra harmanlayınız.
|
Sebzeli Pilav |
|
şirincik
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2011
Mesajlar: 27 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc74178
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2012
2,706 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı kadar bezelye içi
Yeteri kadar tuz
Yarım çay bardağı kadar şeker
1 adet küp doğranmış küp dğranmış havuç
2 diş patates
Arzu edilirse yarım çay bardağı sarımsak
Konserve süt mısırı
Pirinci ayıklayarak kaynar tuzlu suda bekletelim. Pirinç beklerken, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp, bezelyenin içini çıkarabilirsiniz. Pirinç en az yarım saat bekledikten sonra sarımsakları rendeleyip zeytinyağında yakmadan kavuralım. Aynı tencereye suyunu süzdüğümüz pirinçleri atalım. Bu esnada ayrı bir tencerede havuç, patates ve bezelyeyi haşlayalım. Onlar haşlanırken pirinçli tencereye tuz, şeker ve tereyağını koyup kavurmaya devam edelim. Tel tel oluncaya kadar kavuralım. Ardından 4 bardak(pirinci kaynar suda beklettiğimiz için su miktarını pirinç türüne göre azaltabilirsiniz.)sıcak suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Haşlanan garnitürleri süzüp bir kenarda soğumaları için bekletelim. Pilav suyunu çekip, demlenme aşamasına gelince içine haşladığımız garnitürleri ekleyelim. Hepsi birlikte demlenmeye bırakalım.Daha sonra konserve süt mısıryla süsleyerek servis edelim.
|
Sebzeli Pilav |
|
sofra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Etimesgut |
Kısa URL: https://ml.md/lc69250
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2011
2,538 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 havuç
1 kabak
1 çay bardağı çiğ bezelye
1 çay bardağı Antepfıstığı
1 çay kaşığı tuz
Tarçın, yenibahar, karabiber
Pirinci tereyağında 3 dakika kadar kavurun. Üzerine suyunu verip 20 dakika pişirin. Diğer taraftan fıstıkları küçük bir tavada kavurup bir kenara alın. Tavada rendelenmiş soğanı çevirin, üzerine küçük doğranmış havucu, kabağı, bezelyeyi ekleyip karıştırın. Az miktarda su koyup 15 dakika kadar pişirin, baharatı ekleyin. Fıstıkları, sebzeli karışımı pilava ekleyin. Harmanlayıp isterseniz dereotu ekleyin, sofraya getirin.
|
Sebzeli Pilav |
|
emine&şirin
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc81063
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2012
2,516 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 çay bardağı bezelye
10 adet taze fasulye
2 dal taze soğan
1 çay kaşığı tuz
2 adet havuç
2 adet kabak
1 soğan
Doğranmış kabakları, havuçları ve rendelenmiş soğanları tereyağında kavurun. Pirinçleri ekleyip 3 dakika daha kavurduktan sonra suyunu verin ve 20 dakika pişirin. Doğranmış taze soğanı içine ekleyip karıştırın. Haşlanmış bezelyeyi de demlenirken içine ekleyip 10 dakika demlenmeye bırakın. Suyunu çeken etlerin üzerine baharatları ekleyip harmanlayın. Servis yapmadan önce kıyılmış maydanoz ya da dereotunu pilavın içine ekleyip karıştırın. Hepsini harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.
|
Sebzeli Pilav |
|
madlen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2007
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74050
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2012
2,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinç
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
Zeytinyağı
Margarin
Tuz
Patatesi zar şeklinde minik minik doğrayın. Havucu rendeleyin.Tavaya birkaç kaşık zeytinyağı ve arzu ettiğiniz kadar margarin koyup eritin. Patateslerinizi de ekleyip kavurmaya başlayın.Bir kaç defa çevirdikten sonra havucu da ekleyip kısa bir süre kavurun.Sonra havuç ve patatesleri tencerenin dibine güzelce yayın. Üzerine pirinci de eşit bir biçimde yayın.3 bardaktan biraz eksik sıcak su ve yeterince tuz ekleyin ve bir iki dakika harlı ateşte ardından da kısık ateşte pişirin.Ocağı kapatınca tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağı kapatın, pilavınızı mümkünse dinlendirmeden servis yapmayın.Dinlendikten sonra genişçe bir tabağa ters çevirip servis yapabilirsiniz.
|
Sebzeli Pilav |
|
pak bebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94361
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2013
2,411 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinç
1 tane havuç
1 cay bardağı karalahana
1 çay bardağı marul
3 bardak su
1 kasık tuz
1 kasık margarin
3 bardak su ve 2 bardak pirincimizi tencereye koyup pişiriyoruz tuzunu ve 1 kasık sanayağımızı da ıcıne atıyıoruz.pirinç suyunu cekınce ocagın altını kapatıp rendelediğimiz karalahanayı marulu ve havucu atıyoruz tencerenın kapagını kapatıyoruz on dakıka durduktan sonra servise hazır
|
|