Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Fasulyeli Pilav Tarifleri > Sebzeli Pilav (34 adet - 2,751,744 defa bakıldı)

Sebzeli Pilav


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Baharatlı Pilav Tarifleri
Balıklı Pilav Tarifleri
Biberli Pilav Tarifleri
Bezelyeli Pilav Tarifleri
Buğday Pilavı Tarifleri
Bulgur Pilavı Tarifleri
Cevizli Pilav Tarifleri
Ciğerli Pilav Tarifleri
Domatesli Pilav Tarifleri
Etli Pilav Tarifleri
Fasulyeli Pilav Tarifleri
Fırında Pilav Tarifleri
Firik Pilavı Tarifleri
Güveçte Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav Tarifleri
Havuçlu Pilav Tarifleri
Kabaklı Pilav Tarifleri
Kestaneli Pilav Tarifleri
Köfteli Pilav Tarifleri
Kuskus Pilavı Tarifleri
Lapa Tarifleri
Mantarlı Pilav Tarifleri
Mısırlı Pilav Tarifleri
Nohutlu Pilav Tarifleri
Patatesli Pilav Tarifleri
Patlıcanlı Pilav Tarifleri
Pirinç Pilavı Tarifleri
Sebzeli Pilav Tarifleri
Soğanlı Pilav Tarifleri
Şehriye Pilavı Tarifleri
Tavuklu Pilav Tarifleri
Yarma Pilavı Tarifleri
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sebzeli Pirinç Pilavı

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc98907
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2014
1,830 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı şehriye
1 adet kapya biber
1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı tavuk suyu
1,5 bardak su (kaynar su)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır. Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur. Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir. Hemen ardından kaynar su ve tavuksuyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.



Sebzeli Pirinç Pilavı

tavşan yürek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2012
Mesajlar: 45
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc98539
Gönderme Tarihi: 26.May.2014
1,741 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
3 u bardağı su
3 yemek kaşığı bezelye
3 yemek kaşığı havuç
3 yemek kaşığı mısır
göz kararı margarin
1 adet tavuk bulyon
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker

Öncelikle, pirinci üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ile ıslatın. Suya iri iri doğradığınız yarım limonu ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin.
Bezelyeyi ve havucu pişme süreleri farklı olduğundan ayrı ayrı haşlayın ve süzün.
Bir teflon tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın.
Yaklaşık yarım saat beklettiğiniz pirinci, suyun altında şeffaflaşana kadar yıkayın. Kızgın yağa ekleyin ve bir kaç dk. kavurun.
Kaynar suda bulyonu eritin, şeker ve limon suyu ile pirince ekleyip, karıştırın.
Mısır, havuç ve bezelyeyi ekleyin ve hafifçe karıştırın.
2-3 dk. yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte (yaklaşık 10 dk.) suyunu çekene kadar pişirin.


Sebzeli Pilav

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc97175
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2014
1,304 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı pirinç
1 adet havuç
Yarım su bardağı bezelye
Yarım su bardağı konserve mısır
3 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar sıcak su, tuz

Pirinci yıkayıp sıcak suda 20 dakika bekletin ve süzün. Daha sonra bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ayrı kaplarda yarı yarıya yumuşayana dek haşlayıp süzün. Tereyağını bir tavaya alıp bezelye, havuç ve mısırı birkaç dakika sote edin. Pirinç suyunu yarı yarıya çekince, sebzeli karışımı üzerine ekleyip karıştırın. Tamamen suyunu çekene kadar pişirip ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.


Sebzeli Pilav

demo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2015
Mesajlar: 39
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc107591
Gönderme Tarihi: 15.May.2015
1,225 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 çay bardağı bezelye
10 adet taze fasulye
2 dal taze soğan
1 çay kaşığı tuz
2 adet havuç
2 adet kabak
1 soğan

Tereyağında doğranmış kabakları, havuçları ve rendelenmiş soğanları kavurun. Üzerin pirinçleri ekleyip 3 dakika daha kavurun. Suyunu verip 20 dakika pişirin. Diğer bir taraftan doğranmış taze soğanı ekleyip karıştırın. Haşlanmış bezelyeyi demlenirken içine ilave ederek 10 dakika demlenmeye bırakın. Suyunu çeken etlerin üzerine baharatları koyup harmanlayın. Servis yapmadan önce kıyılmış maydanoz ya da dereotunu pilavın içine ekleyip karıştırın. Hepsini harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.


Sebzeli Pilav

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc109945
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2015
1,155 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
2 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 kırmızıbiber

Pirinçleri yıkayıp üzerine su ekleyin ve 10 dakika suda bekletin. Pilavı yapacağınız tencerenin içine tereyağını ekleyin, pirinçleri koyup kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin. Havuçları küp doğrayıp üzerine ekleyin. Kavurmaya devam ederken içine doğranmış kırmızıbiberi de ilave ederek 5 dakika daha kavurun. Pirinçleri süzüp içine ilave edip kapağını kapatın. 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra da 10 dakika kadar demlenmeye bırakıp sıcak olarak servis yapın.

Not: Ayrı bir yerde küp kesilmiş patlıcanlar da pilava eklenip servis yapılabilir.


Sebzeli Pilav

brokoli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.12.2015
Mesajlar: 22
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc113340
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2015
1,089 defa indirildi / yazdırıldı




Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği

2 Çorba Kaşığı (70 Gr) Margarin
2 Su Bardağı Pirinç
5 Adet Taze Fasulye
1 Adet Havuç
3 Dal Taze Soğan
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
3 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz
Karabiber

Margarini tencereye alın ve eritin. İnce doğranmış taze fasulye ve havucu ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu da ilave edip kavurmaya devam edin. Nohut ve karabiber ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlendirdikten sonra ince kıyılmış taze soğanla servis yapın.

Püf Noktası: Sebzelerin pirinçlerle birlikte aynı sürede pişmesi için ince doğramaya özen gösterin.



Sebzeli Pilav

ruhan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc123663
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
916 defa indirildi / yazdırıldı




https://multicooker.com

Pirinç – 300 gr
Havuç – 150 gr
Soğan – 50 gr
Zeytin – 50 gr
Zeytinyağı – 40 ml
Su – 370 ml
Sarımsak – 4 gr
Tuz
Baharatlar

Havuç ve sarımsağı iri rendeleyin, soğanı 0,5 cm’lik küpler şeklinde kesin, zeytinleri ikiye kesin. Bütün malzemeleri çok fonksiyonlu pişiricinin içine koyun, su, tuz ve baharatlatı ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu PİLAV pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve “Başlat” tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.



Sebzeli Pilav

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc126969
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2017
881 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.silverdokumtencere.com

8 adet sivri biber
2 bardak organik pirinç
2 bardak su (pilavın üzerini örtecek kadar)
2 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
Yarım çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı zerdeçal
500 gr bezelye ve havuç
8 tane sivri biber
Yarım demet taze soğan, biraz maydanoz
Zeytinyağı

Patlıcanları şerit halinde soyun, küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri de doğrayın.
Dökme demir tencerede zeytinyağını biraz ısıtın.
500 gr bezelye ve havuç koyup hafifçe kızartın.
Bir müddet sonra önceden sıcak suda 30 dk beklettiğiniz pirinçleri ekleyin.
Maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın.
Tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
Suyu ekleyip ocağı en kısık ayarına alın, tencerenin kapağını kapatın. 20dk kadar pişirin. Bu sırada kapağını hiç açmayın ve ateşin en kısıkta olmasına dikkat edin. Aksi halde pilavın dibi tutabilir.
Pilavın kapağını açın, tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın. Suyunu tamamen çekmiş ve pişmişse altını kapatıp demlenmeye bırakın.



Sebzeli Pilav

ana
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.04.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc124486
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2017
746 defa indirildi / yazdırıldı




www.miele.com.tr

2 su bardağı jasmin pirinç
250 gr. haşlanmış bezelye
1 adet küp doğranmış havuç
100 gr. Sıvıyağ (veya tereyağı)
2 su bardağı su
Et suyu
Dereotu
Tuz

Pirinçler yıkanıp süzülür. Bezelye, havuç, dereoto etsuyu, tereyağı veya isteğe bağlı olarak sıvı yağ ve tuz karıştırılır. Pilav harcını tepsiye dökerek, üzerine 2 su bardağı su ilave edilerek fırına verilir. Universal Programda 100 derecede 20 dk.pişirilir.

Not:Normal pirinçle yapıldığında süre birkaç dk.uzatılır.


Sebzeli Pilav

b&b
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.05.2019
Mesajlar: 60
Şehir: Karabük
Kısa URL: https://ml.md/lc142784
Gönderme Tarihi: 17.May.2019
654 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kadar iç bezelye
1 adet havuç
1 küçük kutu konserve mısır
Tereyağı
Tuz

Öncelikle 2 su bardağı pirinci sıcak suda en az 1-2 saat öncesinden ıslatın. Eğer taze bezelye kullanacaksanız bezelyeyi ayıklayıp yıkayın. Soyulmuş havuçla beraber, havucu doğramadan bir tencerede haşlayın.
Az zeytinyağında yıkanıp süzülen ıslanmış pirinçleri kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine kaynar su ekleyin. Suyu ekledikten sonra tuzunu, haşlanan bezelyeyi ve bezelyelerin içinden çıkarıp küp küp doğradığınız havucu ve mısırı da ekleyin. Eğer konserve bezelye kullanacaksanız mısırla beraber haşlamadan ekleyin.
Pilav suyunu çekince altını kapatın. Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp pilavın üzerine dökün ve pilavı narin bir şekilde ezmeden karıştırıp demlenmeye bırakın.



Sebzeli Pilav

tostos
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.02.2016
Mesajlar: 36
Şehir: Kacaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc136373
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2018
531 defa indirildi / yazdırıldı




www.electrolux.com

200 gr uzun taneli pirinç
50 gr hint pirinci
Tuz
Karabiber
1 küçük kırmızı biber
400 ml et suyu
1 küçük kalıp süt mısır (150 gr)

Uzun taneli pirinci, hint pirincini, tuzu, karabiberi, sebze suyunu ve suyu pişirmeden önce bir kaba koyun.
Biberi küçük parçalar halinde doğrayıp pirince ekleyin ve sonra pişirin.
Fırında 35 dakika pişirin.
Pişirme sonrası, süt mısırı süzün ve pişen pirince ekleyin.


Sebzeli Pilav

piano
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2020
Mesajlar: 20
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc152498
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
258 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı şehriye
1 adet kapya biber
1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı tavuk suyu
1,5 bardak su (kaynar su)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Pilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır. Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur. Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir. Hemen ardından kaynar su ve tavuksuyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır. Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir. Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız.



Sebzeli Pirinç Pilavı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166435
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2022
250 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı garnitür
¼ su bardağı arpa şehriye
Kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
1,5 su bardağı sıcak su
Tuz

Sebzeli pilav pişirmek için öncelikle sıvı yağ ve tereyağını bir tencerede eritin ve arpa şehriyeleri ilave ederek şehriyeleri kavurun. Kavrulmakta olan şehriyelerin içine garnitürleri ve doğramış olduğunuz kırmızı biberleri ilave edin. Sebzeleri bir miktar kavurduktan sonra pirinçleri ilave edin. Bir miktar tuz ekleyin. Kavrulmakta olan pirinçlerin üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağı kapatıp suyunu çekinceye kadar pilavı pişirin. Pişen pilava şekil vererek servis tabağınıza alabilirsiniz.



Sebzeli Pilav

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178289
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2024
82 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 adet havuç (rendelenmiş)
1 su bardağı bezelye (donmuş veya taze)
4 su bardağı sebze veya tavuk suyu
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu (servis için)

Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün. Bir kenarda bekletin.
Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağını eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Rendelenmiş havuçları ekleyin ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
Bezelyeleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Kavrulan sebzelerin üzerine yıkanmış pirinci ekleyin. Pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
Sebze suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edin.
Karışım kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve pilavın suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (Yaklaşık 15-20 dakika)
Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve pilavın üzerini bir bez veya kağıt havlu ile kapatıp 10 dakika dinlendirin.
Dinlendirme süresi sonrasında pilavı servis tabağına alın. İsteğe bağlı olarak üzerine doğranmış maydanoz veya dereotu serpiştirerek servis yapın.







Sebzeli Pilav Tarifleri Fasulyeli Pilav Tarifleri



(34 adet Sebzeli Pilav 2,751,744 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort