Kısa URL: https://ml.md/lc89336
Gönderme Tarihi: 18.May.2013
1,526 defa indirildi / yazdırıldı
1 Su Bardağı Pirinç
1/2 Su Bardağı Bezelye
2 Çorba Kaşığı Konserve Mısır
1 Paket Tavuk Bulyon
1 Paket Havuç
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
İsteğe Bağlı Tuz
Pirinci nişastasından arınana kadar yıkayalım. Bezelye ve havuç pişme süreleri farklı olduğundan ayrı ayrı haşlayıp süzelim. Yapışmaz yüzeyli bir pilav tenceresinde çok az yağ ile pirinçleri kavuralım. Kaynar suda tavuk bulyonu eritelim ve tencereye ekleyelim. Tuz ve birkaç damla limon suyu da ekleyip karıştıralım ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım. Tereyağını eritip sebzelerle birlikte pilava ekleyelim. Karıştırdıktan sonra bir süre dinlendirip servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc112340
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2015
1,513 defa indirildi / yazdırıldı
2 Su Bardağı Pirinç
25 g Zeytinyağı
25 g Tereyağı
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Adet Orta Boy Patates
1 Su Bardağı bezelye(donuk)
1/2 Demet Dereotu
Yeteri Kadar Tuz
3 Su Bardağı Tavuk Suyu
Pirinci bol su ile ıslatıp 10 dakika bekletin. Yıkayıp suyunu süzün. Havucu ve patatesi soyup küçük küçük doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye koyup önce havuçları ve bezelyeleri kavurun. Sonra küp doğranmış patatesleri ilave edip 2 dk kavurun. Pirinci ilave edip tuzunu ekleyin ve bir kaç dakika daha kavurun. Karabiber ve kıyılmış dereotu ilave edin. Üzerine 3.5 bardak suyunu ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 20 dakika kadar demlendirin. Harmanlayıp servis yapın.