Kısa URL: https://ml.md/lc103449
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2014
1,515 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı pirinç
1 adet kabak
1 adet havuç
2 çay bardağı ceviz içi
1 limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
İstenirse maydanoz ve taze soğan
Öncelikle pirinç, kabak ve havucu aynı tencerede haşlayıp süzün. Kabak ve havucu küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın ve üzerine limon suyu ile zeytinyağını gezdirip karıştırın. Servis tabağına aktarın. Cevizleri ince kıyıp üzerine serpin. Servis yaparken üzerine nar ekşisi gezdirip servis yapın.
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı ayıklanmış bezelye
250 gr. börülce
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı mısır
1 adet domates
Sos için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
4 çorba kaşığı sirke
Yarım çay bardağı mayonez
1 çay kaşığı fesleğen
Üzerine:
Rendelenmiş beyaz peynir
Bezelye, börülce, patates ve havucu haşayın. Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Tüm salata malzemelerini küçük küçük doğrayın. Ayrı bir kasede sos malzemelerini çırpın. Doğranmış sebzeler, pirinç ve sosu iyice harmanlayın. Rendelenmiş peynir serperek servis yapın.