|
|
Sebzeli Rosto |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12621
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2007
2,469 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1 kiloluk süt danası kontrfilesi,
50 gram sadeyağ,
400 gram ayşekadın fasulye,
400 gram iç bezelye,
4 havuç,
2 kahve fincanı zeytinyağı,
yeteri kadar karabiber ve tuz.
Yapımı: Kontrfileyi kasaptan alırken kemiksiz olmasına dikkat edin. Eti iyice yıkayın ve suyunu süzün. Sonra yeteri kadar tuz ve karabiberle iyice ovun. Eti bir salam gibi yuvarlayıp temiz bir sicimle bağladıktan sonra fırın tepsisine oturtun. Üzerine zeytinyağının hepsini serptikten, sadeyağ parçalarını sağına, soluna yerleştirdikten sonra tepsiyi kızgın fırına sürün ve eti birbuçuk saat kadar pişirin. Pişme sırasında vakit vakit fırını açın ve bir çatal yardımıyla rostoyu tepside biriken suyuna bulayarak çevirin.
Et fırında pişerken beri yanda sebzeleri ayıklayıp yıkayın ve tuzlu suda haşlayın. Haşlandıktan sonra sebzeleri, iri delikli bir süzgece boşaltarak suyunu süzün. Pişmiş ve kızarmış olan eti servis tabağına yerleştirerek yarısını dilimlere bölün ve yanlamasına dizin. Beri yanda süzülmüş olan sebzeleri tepsinin içindeki etten arta kalan suyunu içine boşaltın ve tepsiyi tekrar fırına sokun. Sebzeleri birkaç dakika gratine ettikten sonra tepsiyi fırından çıkarın.
Sebzeleri rostonun sağına, soluna zevkinize göre dizerek süsledikten ve salçasını da gezdirerek etin ve sebzelerin Özerine döktükten sonra sıcak sıcak servis yapın.
|
Sebzeli Rosto |
|
nurdoğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Anıttepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc30980
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2008
2,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
1750 g sığır eti (tercihen buttan; bütün yağları alınmış)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
25 cl. (1 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu ya da tavuk suyu
750 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, püre haline getirilerek, tel süzgeçten geçirilmiş)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
10 tane karabiber (iri dövülmüş)
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
3 havuç (her biri kazınıp, verevine 1 cm kalınlığında oval dilimler halinde kesilmiş)
350 g kereviz (kabuğu soyulup, küp biçiminde kesilmiş; ya da 3 kereviz sapı, 1 cm boyunda doğranmış)
5 küçük soğan (kabukları soyulup, her biri 2'ye kesilmiş)
Ayçiçek yağını ateşe dayanıklı bir kaba koyup, kabı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca eti koyup, her iki yanı altın sarısı bir renk alıncaya kadar (1 'er - 2'şer dakika), altüst ederek kızartın.
Et ya da tavuk suyunu ve hafifçe etlerin üstünü örtecek kadar su ekleyip, domates püresi, sarımsaklar, tuz, tane karabiberler, defne yaprağı ve kekiği katarak, karışımı birtaşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, kabın kapağını kapatarak, eti bir çatal kolayca batırılacak kadar (2 - 3 saat) pişirin. Sonra kabı ateşten alıp, eti bir çatal ve delikli spatula yardımıyla bir tabağa çıkararak, sıcak kalmasını sağlayın.
Kapta kalan karışıma havuç ve kereviz (ya da kereviz sapı) parçaları ile soğanları ekleyip, kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.
Bu arada eti dilimleyip, dilimleri bir servis tabağına dizin. Kabı ateşten alıp, sebzeleri delikli kaşıkla etlerin çevresine ve aralarına yerleştirin. Üstüne pişme suyundan birkaç kaşık gezdirip, kalan pişme suyunu bir kâseye boşaltarak, yanında servis yapın.
|
|
Sebzeli Rosto Tarifleri Biftek Tarifleri
|
|