2 dilim tam buğday ekmeği (veya çavdar ekmeği)
3 yemek kaşığı lor peyniri (yağsız veya az yağlı tercih edilebilir)
2 yemek kaşığı haşlanmış nohut (çatalla ezilmiş)
2 dilim avokado
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Birkaç dal roka veya ıspanak yaprağı
Tuz ve karabiber
İsteğe göre domates dilimleri veya salatalık
Tam buğday ekmeğini tost makinesinde veya tavada hafifçe ısıtarak çıtır hale getirin.
Lor peyniri ve haşlanmış nohudu bir kasede karıştırın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek ezerek karıştırın.
Bu karışımı ekmek dilimlerinin birine eşit şekilde yayın.
Üzerine avokado dilimlerini yerleştirin.
Roka veya ıspanak yapraklarını da ekleyin.
Dilerseniz domates veya salatalık dilimleriyle tazelik katabilirsiniz.
Diğer ekmek dilimini üstüne kapatın ve servis edin.

|