Tencerede yağı kızdırıp içine rendelenmiş soğanı, uzun şeritlere kesilmiş havuç ve patatesi ekleyip 5 dakika kavurun. Üzerine semizotu, maydanoz ve rendelenmiş domatesleri ekleyip hiç su koymadan üzerine pirinçleri ekleyip kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc65552
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. semizotu
2 adet kabak
2 adet patates
1 demet taze soğan
250 gr. kıyma
4 adet domates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Semizotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Kabak ve patatesleri doğrayın ve tuzlu suda bekletin. İnce kıydığınız taze soğanlarla soteleyin. Kıymayı da ilave ederek kavurun. Domatesleri rendeleyin ve yarısını kıymaya ekleyin. Yemek suyunu çekmeden semizotu, kabak ve patatesleri de ilave edin. Maydanoz, dereotu, su ve kalan domates rendesini ekleyerek pişirin.
Fotoğraf "uygun" tarafından gönderildi. 21.02.2015