|
Sebzeli Şinitzel |
|
mor menekşe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2008
Mesajlar: 37 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc27339
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2008
3,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket şinitzel
6 yemek kaşığı zeytinyağı
6 yemek kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kabak (taze fasulye ya da pırasa da olabilir)
6 adet taze soğan
1 sap maydanoz
Tuz
Karabiber
Kişniş
Köri
Yapılışı:
Sebzeleri 10-15 cm. Boyunda kalın çubuklar halinde doğrayınız. Şinitzellerin üzerine yarım yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Herbirinin üstüne kişniş, karabiber, köri ve peynir serpin. Şinitzellerin geniş tarafına, etten 2-3 cm dışarıda kalacak şekilde parmak sebzelerden 2 şer adet taze soğan ve bir sap maydanoz koyup sıkıca sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Kalan yağı fırın kabına sürün. Ruloları kaba sırayla dizip, her taraflarının iyice yağlanması için hafifçe sallayın. Sebzeli şinitzellerinizi 200°c'a ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Sebzeli Şinitzel |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64889
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
1,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk biftek
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1 su bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı margarin
2 adet havuç
2 adet biber
Tavuk biftekleri tuzlayın. Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve galeta ununu karıştırın ve etleri bu karışıma bulayın. Margarinde arkalı önlü kızartın. Havuç ve biberleri yağda sote edin. Şinitzelin yanına sebzeleri koyarak servis yapın.
|
Sebzeli Şnitzel |
|
ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81261
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2012
1,681 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet büyük boy tavukgöğsü
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 su bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı margarin
2 adet defneyaprağı
2 adet havuç
2 adet çarliston biber
Dövülmüş tavukgöğsünün üzerini tuzlayın. Daha sonra baharatlarla karıştırılmış galeta ununa her tarafını bulayın ve 2 çorba kaşığı margarinle arkalı önlü kızartın. Şnitzeli pişirirken içine defneyapraklarını atın. Ayrı bir kapta ince doğranmış havuç ve çarliston biberleri, arta kalan 1 çorba kaşığı margarinde karıştırarak sote edin. sotelenmiş sebzeleri ve pişen şnitzeli servis tabağına alıp, servis yapın.
|
|