|
Sebzeli Somon Fileto |
|
organic
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.01.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60961
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2011
2,919 defa indirildi / yazdırıldı
|
Su Ürünleri Tanıtım Grubu İZMİR
https://www.turkishseafood.org.tr
4 dilim temizlenmiş, derili somon fileto (650 gram)
120 gram kabak
100 gram havuç
100 gram kereviz
80 gram rezene
80 gram pırasa
80 gram arpacık soğanı
50 ml vişne sirkesi
Defne yaprağı
Kekik
Tozşeker
Sızma zeytinyağı
Tuz
Tane karabiber
Somon filetorı zeytinyağıyla yağladıktan sonra birkaç dal kekik ve bir tutam tuzla tatlandırıp tencereye aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin. Sebzeleri (Kapağın yeşil kabuk kısmını kullanın.)jülyen doğrayıp kapakla kaserole aktarın.
1 çorba kaşığı öğütülmüş tane karabiber, 2 adet defneyaprağı, vişne sirkesi, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, 200 ml su ve 1 çay kaşığı tozşekerle tatlandırın. Bir tutam tuz ilave edip kapaklı kaserolde, yüksek ateşte 10 dakika, daha sonra da orta ateşte pişirin. 10 dakika sonra tencereyi ocaktan alıp yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın. (Böylece sebzeler ılıdıkça baharatların tadını alacaktır.) Ilık sebzeleri sıcak somon filetoyla hemen servis yapın.
|
Sebzeli Somon |
|
Küçük Aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc46455
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2010
2,673 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy patates
2 adet ince pırasa
5 parça somon
1 su bardağı krema
2 çorba kaşığı soya sos
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Patatesler soyulur, daire şeklinde doğranır. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerine ince doğranmış pırasalar yerleştirilir. Sonra somonlar konur. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkarılır. Krema, soya sosu, tuz ve karabiber karışımı yemeğin üzerine gezdirilir. Tekrar fırına verilir. 20 dakika daha pişirilir.
|
Sebzeli Somon |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc57898
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2010
2,332 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr Patates
500 gr Erişte
5 Arpacık Soğanı
1.5 Kahve Fincanı Margarin
2 ÇorbaKaşığı Sirke
Tuz
Karabiber
2 Et Suyu Tableti
1/2 Demet Maydanoz
400 gr Lahana
3 Yumurta
6 Somon Fileto
1 Limon
150 gr Süt Kreması
2 Çorba Kaşığı Margarin
Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun iri iri rendeleyin. Soğanları soyup uzunlamasına doğrayın. 1 çorba kaşığı margarin eritip soğan ve sirkeyi ekleyin. Tenceredeki karışım yarıya inene kadar pişirin. Et suyu tableti ve yarım su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Lahanayı yıkayıp ayıklayın. Yaprak kısımlarında bulunan sert damarları kestikten sonra küçük küpler halinde dağrayın. 2 dakika haşlayın. Fırını 250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Lahanayı kalan süt kreması ve maydanozla karıştırıp püre haline getirin. Patatesleri, yumurta sarıları ve limon kabuğunu karıştırın. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Balığı margarinde hafifçe kavurup fırın tepsisine alın. Sebzeleri üzerine yayıp 15 dakika fırında pişirin. Erişteyi haşlayın. Soğanlı karışımı tekrar ısıtın. Balığı soğanlı karışım ve erişte eşliğinde servis yapın.
|
Sebzeli Somon |
|
pertavsız
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc87346
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2013
2,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet derisi üzerinde fileto somon (kafası, kuyruğu ve kılçığı alınmış)
4-5 adet pırasa
3-4 demet bebek ıspanak
1 kök rezene
1 demet nane
1 paket tarhun
1 paket fesleğen
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon kabuğu rendesi
1/4 muskat rendesi
1 yemek kaşığı hardal
Tuz-karabiber
Derisi için:
Tuz-karabiber
Kimyon
Toz kırmızı biber
Toz sarımsak
Kekik
Sosu için:
2 yumurta sarısı
400 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı taneli hardal
1/2 limonun suyu
Tuz
Balığın derisini keskin bir bıçak yardımıyla çıkartın. Ortasından kesin. Bu derinin bir tanesini balığı pişirirken yatak olarak kullanacağız, diğer parçasını ince ince kıyıp baharatlarla karıştırıp fırında cips gibi pişireceğiz.
Pırasaları ve rezeneyi çok ince kıyın. Nane, tarhun ve fesleğeni doğrayın. Sarımsağı ince kıyın.
Geniş bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Önce pırasaları kavurun. Pırasalar sönünce rezeneyi ilave edip kavurmaya devam edin. Rezene de yumuşayınca ıspanağı ekleyip, sönene kadar karıştırın. Her bir malzemeyi koyarken az az tuz ve karabiberle tatlandırın. Daha sonra sarımsağı, limon kabuğu rendesi, muskat rendesini koyun.
Ateşi kapatıp nane, tarhun ve fesleğeni ekleyip karıştırın.
Filetoları yağlı kağıt üzerine koyun, tuz ve karabiberle baharatlandırın. Bir filetonun üstüne hardalı sürün. Pişirdiğiniz karışımı yayın. Diğer filetoyla üzerini kapatın.
Balığın çıkardığınız derisini yağlı kağıdın üstüne koyun, tuz ve biberleyin. Sonra balığı üstüne oturtun; tuz ve karabiberle baharatlandırın. Yağlı kağıdı balığın üstüne sarın. Fırın kabına alıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Çıkardığınız diğer deriyi incecik kıyın. Tuz, kimyon, toz kırmızı biber, toz sarımsak, kekik ve karabiber ile tatlandırın. Hiç yağ koymadan fırına koyup kızartın.
Sos için tereyağını eritin. Köpüğünü alın. Biraz soğutun.
Bir kasede iki yumurta sarısını mikserle çırpın. Hardalı ekleyip çırpmaya devam edin. Tereyağını azar azar ekleyerek mikserle çırpmaya devam edin. Tereyağı bitince limon suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
Pişen balığı yağlı kağıttan çıkarın. Üstüne kızaran deriden serpin ve sosla beraber servis edin.
|
Sebzeli Fırın Somon |
|
Huban
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.01.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc86195
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2013
2,173 defa indirildi / yazdırıldı
|
700 g Derisiz Somon Fileto
4-6 Adet Orta Boy Patates
4 Adet Taze Soğan, ince kıyılmış
1 Diş Sarımsak, ince kıyılmış
1 Adet Yeşil Biber, boylamasına şerit halinde kesilmiş
2 Adet Domates, dilimlenmiş
Tuz
Karabiber
1/2 Su Bardağı Krema
4 Yaprak Alüminyum Folyo
Somon fileto 4 eşit parçaya kesilir. Patatesler soyulur ve ince dilimlenir.
Alüminyum folyo, her biri yaklaşık 30 cm genişliğinde olacak şekilde 4 yaprak halinde kesilir. Krema alüminyum folyolarm üzerine yayılır. Her bir folyonun içine sırasıyla patates, kıyılmış taze soğan, sarımsak, yeşil biber ve domates dilimleri üst üste dizilir. En üste somon filetolar yerleştirilir, tuz ve karabiber serpilerek, kremanın kalanı da üzerlerine eklenir. Folyo uçlarından birleştirilerek bohça şeklinde fırın tepsisine yerleştirilir.
Somonlar fırının orta bölümünde 180 °C fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir.
Not: Alüminyum folyo paketlerini ızgara üzerinde de pişirebilirsiniz.
|
Sebzeli Somon |
|
gülbeşeker
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2013
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc94246
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2013
1,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram somon (dilimlenmiş)
2 kabak
2 kırmızı dolmalık biber
2 patates
2 domates
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Limon suyu
Dolmalık kırmızıbiber ve kabakları iyice yıkayıp çok ince bir şekilde dilimleyin. Patatesin kabuklarını kesip aynı incelikte doğrayın. Fırın kabının içine tüm sebzeleri sırayla dizin. Arzu ettiğiniz sebzeler dizilebilir. Üzerine limon suyu ve zeytinyağını döküp üzerine somon balığı dilimlerini dizin ve kapak kapatın. 200 derecedeki fırında üzeri kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Buharda pişmiş gibi renklerinin güzel olması ve diri gözükmeleri için az su da konulabilir. Servis yaparken üzerine 2 çorba kaşığı krema eklerseniz harika bir lezzet olacaktır.
|
Sebzeli Somon |
|
saniye gürbüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc127403
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2017
1,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
400 gr somon fileto
1 tutam roka
1 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için:
1 yemek kaşığı kapari
4 adet çeri domates
1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet yeşil limon
Somonu iki parçaya bölerek üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyerek marine edin. Sonrasında ızgarada önlü arkalı 10 dakika pişirin. Somonlar pişerken bir tavada kırmızı biber, yeşil biber ve soğanı bir kaşık zeytinyağında soteleyin. Diğer yandan, başka bir kabın içinde kapari, domates, mısır ve soğanı küçük parçalar halinde doğrayıp, limon suyunu da ekleyip karıştırın. Sotelenen sebzelerin yarısını tabağın ortasına koyun, üzerine ızgara somonu ekleyin. Son olarak da hazırlamış olduğunuz sostan bir kaşık döküp servise hazır hale getirin.
|
|