Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tavuk Yemekleri > Sebzeli Tavuk Graten (4 adet - 143,991 defa bakıldı)

Sebzeli Tavuk Graten


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sebzeli Tavuk Graten

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170901
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2023
354 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Zeytinyağı 50 Gram
Beyaz Soya Unu 50 Gram
Sofra Tuzu 1 Tutam
Hindistancevizi 1 Paket
Karabiber 1 Tutam
Tavuk Gögüs 250 Gram
Karnabahar 300 Gram
Brokoli 300 Gram
Yağlı İnek Sütü 500 Mililitre

Bütün sebzeleri yıkayıp küçük parçalara ayırdıktan sonra buhar tenceresine koyup haşlayın. Tavuk etlerini de pişirdikten sonra küçük parçalar halinde kesin. Isıya dayanıklı bir kabın içerisini yağlayın. Önce haşlanmış sebzeleri sonra tavuk etlerini koyun. En son beşamel sosunu hazırlayıp üzerine dökün. Kaşar peynir ilavesiyle fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Yağ ile unu pembe renkte kavurup sütü birden ilave edin. Boza kıvamında pişirin.



Sebzeli Tavuk Graten

Adana'lı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.02.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Seyhan-Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc47093
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2010
2,048 defa indirildi / yazdırıldı




1 TAVUKGÖĞSÜ
4 ORTA BOY PATATES
1 ORTA BOY HAVUÇ
100 GR. BEZELYE
8-10 ARPACIK SOĞAN
3-4 DİŞ SARIMSAK
TUZ
KARABİBER
BEŞAMEL SOS İÇİN:
2,5 SU BARDAĞI SÜT
2,5 ÇORBA KAŞIĞI UN
100 GR. KAŞAR RENDESİ
1 YUMURTA
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
TUZ

Tavuk göğsünü birkaç su yıkayarak bir tencereye yerleştirelim. İçine soyulmuş havucu, patatesleri, arpacık soğanları, sarımsakları, bezelyeleri, etlerin ve sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak suyu, tuzu ve limon suyunu ekleyip ağır ateşte, etler ve sebzeler yumuşayana dek haşlayalım. Eti kemiklerinden ayırıp iri parçalar halinde doğrayalım. Sebzeleri delikli kepçe ile tencereden alalım. Havucu ve patatesleri kuşbaşı iriliğinde doğrayarak bir kaba alalım. İçine bezelyeleri, arpacık soğanları, tavuk etlerini, sarımsakları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Sebzeli harcı margarinle yağlanıp, hafifçe un serpilmiş fırın kabına yayalım. Bir tavaya sıvı yağı alıp, unu hafifçe sararana dek sürekli karıştırıp kavuralım. Karıştırmaya ara vermeden, sütü ve tuzu ekleyerek sos koyulaşana dek pişirip ateşten alalım. Sos iyice ılıdığında içine çırpılmış yumurtayı ve kaşar rendesini karıştırarak tavuklu harcın üzerine yayalım. 200°de ısıtılmış fırında sosun üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirerek dilimleyip servis yapalım.


Sebzeli Tavuk Graten

Aspirin
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 06.07.2008
Mesajlar: 19
Kısa URL: https://ml.md/lc25093
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2008
2,173 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet tavuk
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
4 orta boy patates
2 orta boy soğan
1 yumurta
1 sü bardağı süt
3 çorba (dolu) kaşığı un
1 fincan sıvıyağ
Tuz, karabiber

Tavuğun boyun ve kanadan çıkartılır. Göğüs ve butları ayrılır. Keskin bir bıçakla tavuğun bütün kemikleri etlerinden ayrılır ve tavuk kuşbaşı şeklinde doğranır.
Tencereye yağ ve doğranmış etler konarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Soğanların soyulup doğranır. Havuçlar kazınıp küp şeklinde doğranır. Doğranmış soğan ve havuç, tavuğa katılarak 15 dakika kadar birlikte pişirilir.
Patateslerin kabuğu soyulup, küp şeklinde doğranır. Patates ve bezelye de tencereye katılıp, kendi buharında 10 dakika daha pişirilir. Sebzeler yumuşamamışsa bir su bardağı sıcak su katılarak suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Pişirilen malzeme borcama dökülüp, yaydırılır. Bir kapta 1 yumurta, süt ve un çatalla iyice çırpılır. Tuz ve karabiber ilave edip, sebzeli tavuğun üzerine yaydırılır. Kızgın fırına verilip pişirilir.
Soğuyunca dilim dilim kesilip servis yapılır.


ML® Fırında Tavuklu Bezelye için tıklayın


Sebzeli Tavuk Graten

sinan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144
Şehir: İÇEL
Kısa URL: https://ml.md/lc11705
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2007
2,386 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2 Adet tavuk göğsü
1 Su bardağı bezelye
1 Adet patates
2 Adet havuç
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı
Tavukları haşlayıp, kemiklerini ayırın.
Etlerini didikleyip, ısıya dayanıklı cam bir fırın kalıbına yayın.
Patates ve havucu soyup, yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın ve bezelyelerle birlikte haşlayın.
Haşlanmış sebzeleri tepsideki tavukların üzerine ilave edin.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip, unu kavurun.
Üzerine yavaş yavaş süt, tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırın.
Boza kıvamına gelince ateşten alın.
Bu karışımı tepsideki sebzelerin üzerine yayın.
Kaşar peyniri rendesini serptikten sonra orta ısılı fırında 25 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.






Sebzeli Tavuk Graten Tarifleri Tavuk Yemekleri



(4 adet Sebzeli Tavuk Graten 143,991 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort