|
Sebzeli Tavuk Haşlama |
|
Oya'nın tarifi
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2009
Mesajlar: 27 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc35578
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2009
3,147 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tavuk eti
50 gr mantar
2 adet sivribiber
2 diş sarımsak
7-8 adet kiraz domates
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Yarım demet dereotu
Tavuk ve mantarları küp doğrayın, înce doğranmış sivribiberle beraber, doğranmış tavuk ve mantarları bir tencereye aktarın. înce kıyılmış sarımsakları ve kiraz domatesleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve yarım su bardağı su katın. Tenceredeki sebzeler ve özellikle tavuklar pişene dek 10-15 dakika pişirin. Dereotuyla süsleyip, servis yapın.
|
Sebzeli Tavuk (diyet) |
|
Örümcek Kadın
Aşçı
Kayıt: 13.06.2010
Mesajlar: 16 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc52689
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2010
2,622 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram tavuk göğsü
50 gram badem içi
2 adet havuç
2 adet kabak
8 adet taze fasulye
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı margarin
1 Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Tencereye aldığımız 2 çorba kaşığı margarin ile önce kabuksuz ve tuzsuz bademleri renkleri iyice koyulaşana dek kavuralım. Daha sonra kuşbaşı iriliğinde doğradığımız tavuk göğsünü de tencerenin içine ilave edelim.
2 Kabak ve havucun kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayalm. Taze fasulyenin de kılçıklarını bıçak yardımı ile temizleyip küçük küçük doğrayalım. Kestiğimiz sebzelerin hepsini bol su koyduğumuz bir tencerenin içinde iyice haşlayalım.
3 Süzdükten sonra ayrı bir tencerenin içinde soya sosu, karabiber ve köri ile sebzeleri pişirelim. Badem ile kavurduğumuz tavuğu servis tabağına alalım. Yanma soya sosu, köri ve karabiber ile birlikte kavurduğumuz sebzeleri de ekledikten sonra servis yapalım.
Not: Soya sosu tuzlu olduğu için sebzeli tavukta tuz kullanmaya gerek yok.
|
SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI (diyet) |
|
dağ çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc41013
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2009
2,468 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/4 tavuk
1 küçük kereviz kökü
1/2 soğan
1/2 fincan iç bezelye
1 havuç
1/2 patates
1/2 fincan pirinç
Bir tutam maydanoz
Tüyleri yolunup tütsülenmiş, içi ve her tarafı iyice temizlenmiş bir tavuk, tencereye, üzerini tamamen kapayacak kadar su ile birlikte konur. Yeteri kadar tuz da ilâve edilir. Hafif ateşte kaynamaya bırakılır. Tencerenin üstü açık olmalıdır. Kaynama süresinde meydana gelecek köpükler bir kepçe ile alınıp atılır. Köpük kesildikten sonra tencerenin kapağı örtülür ve bir saat kadar kaynamaya bırakılır.
Bir saatlik kaynamadan sonra sebzelere sıra gelir. Havuç, patates, kereviz kökü, küçük parçalar halinde kesilerek tencereye ilâve edilir. Pirinçle bezelye de yıkandıktan sonra katılır.
Tavuk da, sebzeler de adamakıllı pişinceye kadar, ortalama yarım saat daha kaynatılıp haşlanır.
Servis yapılırken tabağa tavuğun eti ile birlikte sebzelerden de konulmalıdır.
|
Sebzeli Tavuk Haşlaması (diyet) |
|
EtnoMues
Aşçı
Kayıt: 12.06.2010
Mesajlar: 17 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52680
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2010
2,270 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
1 adet havuç
1 adet kabak
3 adet mantar
1 çorba kaşığı bezelye
2 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz
Tavuk göğsünü orta boy bir tencereye alarak bol suda haşlayalım. Kabak ve havucun kabuklarını bir bıçak yardımı ile soyalım. Kabak, mantar ve havuçları fazla kalın olmayacak şekilde dilimleyelim. Tavuğun pişmesine yakın bütün sebzeleri, yağı ve tuzu ilave edelim. Sebzeleri fazla yumuşamadan tencereden çıkaralım. Tavuk ve sebzeleri servis tabağına aldıktan sonra üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapalım.
|
|