|
|
Sebzeli Tavuk Ogreten |
|
scarlett
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.07.2007
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc16254
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
2,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
1 ader iri havuç
1 su bardağı bezelye
1 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Sos için;
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 avuç rende kaşar
Yarım tatlı kaşığı tuz
Tavuk parçalara ayrılır, haşlanır. Havuç patates, taze bezelye ayrı ayrı haşlanır, kabuğu soyulur, küp şeklinde doğranır, soğan yarım daire şeklinde doğranır, haşlanan tavuk suyundan süzülerek alınır bir fırın kabına yerleştirilir, üzerine hazırlanan sebzeler konur, tuz serpilir.
Sosu İçin; Tencereye un ve tereyağı konur, pembeleşene kadar kavrulur, üzerine soğuk süt katılır, karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ateşten alınır, kaşar rendesi atılır, karıştırılır.
Sos sebzeli tavuğun üzerine gezdirilir, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Fırında Sebzeli Tavuk için tıklayın
ML® Tavuk Ogreten (görsel)
|
Sebzeli Tavuk Ograten |
|
gamze gencer
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc30817
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2008
4,523 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
2 adet patates
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 su bardağı konserve bezelye
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Az tuz
Üzeri için:
1 su bardağı rende kaşar
Tavuk az suda haşlanır, didiklenir. Haşlanmış patates küp şeklinde doğranır. Çukur bir kabın içine tavuk, yağ, patates, ince kıyılmış sivri biber, domates, bezelye, tuz konur karıştırılır. Bir fırın kabına aktarılır. Diğer tarafta sos hazırlanır. Un ve tereyağı kavrulur, tuz ve soğuk süt eklenir. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir. Hazırlanan sebzeli tavuğun üzerine dökülür. Kaşar serpilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
Sebzeli Tavuk Ograten |
|
antidepresan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2009
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc37874
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2009
2,257 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
3 adet patates
2 adet havuç
Yarım tatlı kaşığı tuz
Başamel sos:
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Kızartma yağı
Tavuk haşlanır ve kemiklerinden ayrılır. Havuç, patates küp şeklinde doğranır ve bol yağda kızartılır. Sonra tavukla ve tuzla karıştırılır ve bir fırın kabına boşaltılır. Un ve tereyağı kavrulur, süt ve tuz eklenir. Kıvam alana kadar pişirilir. Sebzeli tavuğun üzerine dökülür. Kaşar serpilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
|
Sebzeli Tavuk Ogreten Tarifleri Hindi Tarifleri
|
|