|
Sebzeli tavuk yahni |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc8829
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2006
2,217 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 adet tavuk
1 su bardağı taze fasulye
1 su bardağı taze ayıklanmış bamya
1 tane iri doğranmış soğan
3 tane küp doğranmış küçük domates
1 küp doğranmış yeşil kabak
2 dilimlenmiş yeşil biber
1 bardak su
tuz, karabiber
Tavuğu küçük parçalara ayırın. Biberi, soğanı ve diğer sebzeleri bir güveç kabına yerleştirip tavuk parçalarını da bu malzemenin üzerine ekleyin. Tuz ve karabiber de ilave edip orta sıcaklıktaki fırında ağzı kapalı olarak, 1 saat kadar pişirin.
|
Sebzeli Tavuk Yahnisi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc104072
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2015
1,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram piliç göğüs ya da but eti
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patlıcan
2 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı beyez biber
Tuz
Piliç etlerini uzunlamasına ve iri parçalar halinde doğrayın. Kabak, havuç, patlıcan, patates ve soğanları da aynı şekilde doğrayarak yemeğin ön hazırlığını tamamlayın. Ocağa bir tencere koyarak içine margarini ilave edin ve kızdırın. Önce piliç etlerini sonra sırası ile soğan, havuç, patates, kabak ve patlıcanları ilave edin. Yemeğinizi limon suyu, beyaz biber ve tuz ile lezzetlendirerek kapağını kapatın. Yemeği kısık ateşte ve kendi suyunda 20 dakika kadar pişirin.
|
|