|
Sebzeli Tortilla |
|
kırlangıç
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc20438
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2008
2,566 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 g karnıbahar
250 g alabaş
100 g havuç
2 baş tatlı soğan
7 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 bağ maydanoz
10 yumurta
Soğancık
Fırını 200 derecede ısıtın. Karnıbaharı ayıklayarak küçük parçalara ayırın. Alabaş, havuç ve soğanları soyarak doğrayın.
Geniş bir tavada 5 çorba kaşığı zeytinyağı kızdırın. Soğan, karnıbahar, havuç ve alabaşları sote edin, sarmısağı ezip katın. 8 dakika hafif ateşte kızartın, arada bir karıştırın. Tuzunu, biberini ayarlayın.
Maydanozu ayıklayarak kıyın. Yumurtaları tuz, biber ve kıyılmış maydanoz ile çırpın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını kalan zeytinyağı ile yağlayın. Yumurtalı karışımı ve sebzeleri dökün. Tortillayı yaklaşık 20 dakika fırınlayın.
Soğancığı yıkayarak ayıklayın ve kıyın. Tortillayı küp halinde kesin, soğancık ile garnitür yapın.
|
Sebzeli Tortilla |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156225
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2021
283 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-6 adet arpacık soğan
1 parça közlenmiş kırmızı biber
2-3 dal fesleğen
1 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi
1 çay bardağı konserve mısır
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı keten tohumu
Tuz
Karabiber
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
Arpacık soğanlar, közlenmiş kırmızı biber ve fesleğeni ince kıyıp geniş bir tavaya alıyoruz. Haşlanmış Meksika fasulyesi, mısır ve tereyağını ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar soteliyoruz. Keten tohumu, tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alıyoruz. İç harcı tortilla ekmeklerinin üzerine paylaştırıyoruz. Üzerlerine rendelenmiş çedar peyniri serpip ikiye katlıyoruz ya da dürüm şeklinde sarıyoruz ve tost makinesinde basıyoruz. Ortadan ikiye kesip sıcak servis yapıyoruz.
|
Sebzeli Tortilla |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169380
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2022
315 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Dolgu:
1 adet patlıcan
1 adet kabak (orta boy)
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Sos için:
1 - 2 adet rendelenmiş domates
0,5 çay kaşığı tuz
1 - 2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
Unu derin bir kaba eleyip mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 45 dakika bekletin.
Süre sonunda hamuru az unlanmış tezgaha alın ve kısa bir süre yoğurun. 10 eşit parçaya bölün ve üzerini bir bez ile kapatın. Her birini hafif unlanmış tezgahta merdane ile 12 cm çapında açın. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateş üzerinde ısıtın ve açtığınız hamurları teker teker arkalı önlü pişirin. Pişirdiğiniz hamurları ortadan ikiye katlayın ve şekil alması için bu şekilde soğumaya bırakın.
Patlıcan ve kabağı dilimleyin. Sıvı yağı bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Patlıcanları ve kabakları kızartın.
Rendelenmiş domates, tuz ve ikiye böldüğünüz sarımsakları bir tencereye alın. Orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve toz biberi ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan tortillaların içerisine sebzeleri yerleştirin ve üzerlerine hazırladığınız sostan dökerek servis yapın.
|
|