Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kapama Tarifleri > Sebzeli Yahni (4 adet - 132,340 defa bakıldı)

Sebzeli Yahni


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sebzeli Yahni

Cemile
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc11598
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2007
2,769 defa indirildi / yazdırıldı




750 gr kuşbaşı et
1,5 kilo kemikli et
200 gr patates
1 adet kereviz
Her birine birer adet karanfil saplanmış 2 adet soğan
Tuz, karabiber
400 gr havuç
250 gr pırasa
1 demet dereotu
Maydanoz
Taze nane
3 diş sarımsak
2 adet defne
3 dal biberiye
1 adet ilikli kemik

Tencereye 2 veya 3 litre su ve eti koyarak kısık ateşte 1 saat pişirin. Sebzeleri de küçük küçük doğrayıp ilave edin. Ateşi söndürmeden 15 dakika önce ilikli kemiği çıkarın. Eti bir tabağa koyup çevresine sebzeleri yerleştirin.


Sebzeli Yahni

orhanöz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2007
Mesajlar: 27
Şehir: Salihli
Kısa URL: https://ml.md/lc16491
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2007
2,635 defa indirildi / yazdırıldı




1 Kg. kuşbaşı koyun eti
2 Patlıcan
3 Çorba kaşığı sade yağ
1 Fincan sirke
3 Soğan
15 Bamya
10 Ayşekadın fasulye
3 Domates,
2 Dolmalık biber
Yeteri kadar tuz, biber.
2 Kabak

Koyun etini sade yağda, ince doğranmış soğan ve biraz tuzla, suyunu çekinceye kadar pişirin. Ardından fasulye, doğranmış biber, kabak ve patlıcan, ayıklandıktan sonra sirkeli suda dinlendirilmiş bamya, domates katın. Orta ısıda ateşte 1 saat pişirin.


Sebzeli Yahni

bakraç
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.03.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc48477
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2010
2,326 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg koyun eti parçalar halinde bölünmüş
2 çorba kaşığı yağ
3 domates
20 tane küçük soğan
150 gr taze fasulye
1 patlıcan
2 dolmalık biber
Biraz bamya
2 bardak su

Yağ, etler, soğanlar ve bir miktar tuz tencereye konulur. Arada bir karıştırılarak etler suyunu çekinceye kadar karıştırılır. Sebzeler ayıklanıp, doğranarak etin içine atılır. 5 dakika daha kaynatıldıktan sonra 1 - 2 bardak sıcak su katılır. Etler yumuşayıncaya kadar orta harlı ateşte pişirilir. Bamya ayıklandıktan sonra, üstüne bir çorba kaşığı tuz serpilir, 1 fincan sirke döküp yarım saat dinlendirilir. Sonra bol su ile çalkalanır. Tenceredeki etlerle, öteki sebzeler yumuşadıktan sonra bamyalar atılır.


Sebzeli Yahni

stüdyo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Şehitkamil Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc154998
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2020
574 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram dana kuşbaşı eti
2 adet havuç
2 su bardağı haşlanmış bezelye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Tencereyi ısıtın ve tereyağını eritin. Kuşbaşı etleti kızgın yağda soteleyin.
Havuçları ilave edin ve etle birlikte harlı ateşte kavurun.
Bezelyeleri ilave edin. Kavurmaya devam edin.
Domates salçasını ilave edin ve etlere iyice yedirin. Suyu, tuzu ve tane karabiberleri ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 40-45 dakika pişirin.







Sebzeli Yahni Tarifleri Kapama Tarifleri



(4 adet Sebzeli Yahni 132,340 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort