|
Şef Salatası |
|
sudenaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2009
Mesajlar: 40 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc37001
Gönderme Tarihi: 30.May.2009
1,984 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mevsim yeşillikleri
Havuç
Domates
Limon, sirke, tuz
Zeytinyağı
İsteğe bağlı olarak ceviz, mısır
Çeşitli mevsim yeşillikleri iyice yıkanıp suları süzdürülür. Yeşillikler ister elle, ister bıçakla doğranarak genişçe bir kaba alınır. Üzerine isteğe bağlı olarak ceviz ve mısır eklenir. Sirke, biraz limon, zeytinyağı ve tuz ile sosu da hazırlanarak servise sunulur.
|
ŞEF SALATASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc85151
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2012
1,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
1) Salata olarak ne yeşillik varsa hepsinden doğrayıp 1 kişi için 2 kişilik bir kâseye doldurunuz.
2) Üzerine 2 dilim ince gravyer peynirini, 3 dilim dili ve ince uzun kibrit gibi doğrayınız. 2 dilim dilimlenmiş tavuğun göğsünü de aynı şekilde doğrayıp demet halinde salatanın üzerine karşılıklı yerleştiriniz.
3) Yanlarına karşılıklı çekirdeksiz 1'er zeytin, 1'er dilim 4'e bölünmüş yumurta yerleştiriniz ve salatayı (81) sayılı reçetedeki Salata Sosu ile servis yapınız.
|
Şefin Salatası |
|
TAMYOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2014
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc103950
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2014
1,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet enginar göbeği
1 adet havuç
2 adet salatalık
1 demet taze soğan
2 adet limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
200 gr Akdeniz yeşillikleri
8 adet minik domates
2 diş sarımsak
Öncelikle yeşillikleri iyice yıkayın, havuç ve salatalığı ince verev doğrayın, taze soğanı yıkayıp ince kıyın. Tüm yeşillikleri karıştırıp üzerine limonlu, sarımsaklı sos hazırlayın. Bunun için, sarımsakları dövün, üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekletip salatanın üzerine gezdirin. Son dakikada enginar göbeklerini üzerine dizin. İstediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
|
Şef Salatası |
|
mehmet abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2019
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc142940
Gönderme Tarihi: 23.May.2019
520 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet göbek marul
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı eski kaşar rendesi (tercihen Kars kaşarı)
3-4 dilim dana jambonu
2 adet tavuk kalça eti (haşlanmış ve derisi, kemikleri ayrılmış)
4-5 dilim füme dil
Sos için:
1 adet orta boy domates
3-4 dal maydanoz
1 adet çarliston biber
2-3 adet kornişon turşu
1 tatlı kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İyice yıkadığınız göbek marulu 20 dakika sirkeli suda bekletin. İncecik doğrayıp, servis tabağına alın. Üzerine kaşar rendesi, jambon dilimleri, iri parçalara ayrılmış tavuk eti ve füme dil dilimlerini yerleştirin.
Sos için önce domatesi tavla zarından daha küçük boyutlarda doğrayın. İnce kıyılmış maydanozu, çok ince doğranmış çarliston biberi, tavla zarı formunda doğranmış kornişonlarla birlikte bir kaseye alın. Üzerine sirke, mayonez ve zeytinyağı gezdirerek iyice karıştırın.
Daha sonra servis tabağındaki salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
|
|