Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Armut Tatlısı Tarifleri > Şeftali kapris (2 adet - 158,321 defa bakıldı)

Şeftali kapris


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şeftali kapris

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc9819
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006
3,809 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
2 adet iri şeftali
2/3 bardak şeker
2 bardak su
2 çorba kaşığı badem
2 adet acıbadem kurabiyesi
1 limon kabuğunun rendesi
2 çorba kaşığı nar şurubu

Hazırlanışı:
Önce fırınınızı ısıtın. Şeftalilerin kabuklarını soyup her birini ortadan ikiye ayırın. Çekirdeklerini atın bademleri, bir cezvede kaynatın, üzerlerinden soğuk su geçirip kabuklarını ayıklayın. Şeker ve suyu küçük bir tencereye koyup orta ateşte kaynatın. Soyulmuş yarım şeftalileri, bu şurubun içinde, şeftaliler yumuşamaya başlayıncaya kadar haşlayın. Şeftalileri, ateşe dayanıklı bir cam kaba süzerek yerleştirin. Tencereden kalan şurubu, iyice koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Soyulmuş bademlerle acıbadem kurabiyelerini, varsa makineden geçirin. Eğer evde kıyma makineniz yoksa, bademleri bıçakla incecik kıyın, acıbadem kurabiyelerini de iyice ufalayın. Küçük bir kâsede limon kabuğu rendesi ilave edilmiş yumurtayı, bir çatalla iyice çırpın. Nar şurubunu katın. Bunu badem/acıbadem karışımına ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız bu harcı, şeftalilerin içine doldurun. Kabı fırına sürüp 20-30 dakika pişirin. Kabı fırından aldıktan sonra, üzerine kalan soğuk şuruptan döküp servis edin.


ML® Şeftali Buzda için tıklayın



ŞEFTALİ KAPRİS

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13496
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2007
2,615 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
5 yarma şeftali,
150 gram toz şekeri,
50 gram badem içi,
1 yumurta,
1 limon,
100 gram acıbadem kurabiyesi.

Yapımı: Şeftalileri iyice yıkamalı. Sonra ikiye ayırıp içlerindeki çekirdekleri çıkarmalı. İkiye bölünmüş şeftalileri bir tencereye koymalı. Bunların üstünü örtecek kadar su döktükten sonra 100 gram toz şekerini de katmalı ve kabı ateşe oturtmalı. Limonun beyazı alınmış kabuğunu rendeleyip bunun bir kısmını, limonun suyuyla birlikte tencereye atmalı. Tenceredekiler kaynamaya başlayınca şeftalilerin yayılmasına imkân vermeden kabı ateşten indirmeli. Tenceredekiler ılıyınca şeftalileri zedelemeden teker teker alıp zar gibi ince kabuklarını soymalı ve bunları tekrar tenceredeki şerbetin içine koymalı. Tenceredeki şeftaliler iyice soğuyunca bir kevgirle şeftalileri tencereden alıp ateşe dayanıklı olan pyrex bir kaba çukur yerleri yukarıda olacak biçimde ve düzenli bir şekilde koymalı. Bademleri kaynar suya sokup çıkardıktan sonra zar gibi ince kabuklarını soymalı. iyice kuruttuktan sonra havana koyup iyice ezmeli. Dövülmüş badem içlerini bir porselen kâseye koymalı. Kalan toz şekeriyle rendelenmiş limon kabuğunu da kâseye koymalı. İyice kurutulmuş ve havanda dövülerek ufaltılmış acı badem kurabiyesini. yumurtayı kattıktan sonra karışımı iyice karıştırarak birbirine iyice yedirmeli. Bu karışımdan parçalar alarak bunlarla şeftalilerin çekirdek yataklarını doldurmalı. Sonra pyrex kabı kızgın fırına sürmeli ve şeftalilerin çekirdek yataklarına konulan karışım kuruyup kızarmaya başlayınca kabı fırından çıkarmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı. İsteyenler bunları soğuttuktan sonra da servis yapabilirler.






Şeftali kapris Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(2 adet Şeftali kapris 158,321 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort