Kısa URL: https://ml.md/lc103609
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2014
2,140 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr margarin
Yarım bardak şeker
2 kaşık yoğurt
2 adet yumurta
1 paket vanilya kabartma tozu
1 bardak ceviz
250 gr süt
1 bardak un
Yarım bardak şeker
4 kaşık margarin
1 tatlı kaşığı kırmızı ve turuncu gıda boyası
1 tutam taze nane
Kurabiyenin muhallebisi için iki buçuk bardak süt, dört kaşık şeker ve üç buçuk kaşık karıştırılarak pişirilir. Üzerine 160 gram kadar beyaz çikolata atılarak içinde eritilir. Soğuyacağı kaba alınan muhallebi iyice çırpılarak soğumaya bırakılır. Kurabiyenin hamuru için iki yumurta kırılır. Üzerine 1 bardak pudra şekeri eklenerek yoğurulur. Yoğurma işlemi sırasında aldığı kadar da un eklenir. 250 gram sana yağla da eklenerek hamur güzelce yoğurulur. Hamurdan parçalar koparılarak yarım ceviz kabuklarını üzeri kaplanır. Fırın tepsisine dizilen ceviz kabuğu üzerindeki kurabiye hamurları fırında pişirilir. Pişen kurabiyeler biraz soğutulup ceviz kabuklarından ayırılır. İki içi boş kurabiyenin içi soğuyan muhallebi ile doldurulur ve içine ceviz koyulup kapatılır. Kurabiyelerin yapışması için birleşim yerlerine de muhallebi sürülür. İçleri doldurulup yapıştırılan kurabiyeler ayrı ayrı kaplarda sulandırılan birer çay kaşığı turuncu ve kırmızı gıda boyasına batırılır. Daha sonra da toz şekere batırılıp üzerine nane yapraklarıyla gerçek bir şeftali görünümü verilip sunum tabağına alınır.
Kısa URL: https://ml.md/lc132999
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2018
966 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı limon suyu(isteğe bağlı)
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Arası için:
Kahvaltılık çikolata
Üzeri için:
Vişne taneleri veya vişne suyu
1 kase toz şeker
Yoğurma kabımıza kurabiyemizin malzemelerini alalım ve çok sert olmayacak şekilde bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlanmış fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkarıp soğuttuğumuz kurabiyelerin arasına kahvaltılık çikolata sürerek iki kurabiyeyi birleştirelim. Bir kasenin içine toz şeker alalım. Ayrı bir kaseye vişne suyu veya bütün vişneleri alalım. Hazırlamış olduğumuz kurabiyelerin dışına vişne suyu veya vişne sürerek kırmızı renk oluşmasını sağlayalım. Daha sonra kurabiyelerimizi kasenin içindeki toz şekere bulayarak servis tabağına alalım. Üzerlerine ikişer tane nane yaprağı yerleştirerek şeftali şekli verelim ve servis tabağına alarak servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc160001
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2021
234 defa indirildi / yazdırıldı
125 gram tereyağı
1 yumurta
1/2 bardak pudra şekeri
1 kaşık yoğurt
2,5 bardak un
Kreması için:
2,5 bardak süt
3 kaşık şeker
3 kaşık un
180 gram çikolata
Üzerine:
1 çay kaşığı turuncu gıda boyası
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
3 kaşık şeker
Önce kremasını yaparak başlayın. Süt, şeker ve unu bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam almaya başlayınca çikolatayı kırıp içine atın. Eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alınca mikserle çırpın. Buzdolabına atın.
Oda sıcaklığında tereyağına diğer hamur malzemelerini ekleyip yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyin. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.