| 
 
 
 | 
Şeftalili Dondurma (sütten) | 
  | 
müjde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2007 
Mesajlar: 48 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22369 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2008 
3,078 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. şeftali
 
2,5 su bardağı şeker
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 kg. süt
 
1,5 su bardağı şeker
 
10 gr. salep
 
 
Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun, mikserden geçirdikten sonra şekerle karıştırınız. 1/2 su bardağı süt ayırıp kalan sütü ateşe koyunuz. Nişastayı, ayrılan sütle eziniz. Salebi şekerle karıştırınız. Nişastalı sütü ve şekerli salebi kaynayan süte ilave edip, 10 dakika pişiriniz. Şekerli şeftaliyi de katıp birkaç taşım kaynatınız.
 
Soğuyunca buzluğa koyup arasıra alt üst ederek dondurunuz.
  
 | 
Şeftalili Dondurma | 
  | 
Son yolcu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.08.2008 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37232 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2009 
2,310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı süt
 
5 adet yumurta sarısı
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı krema
 
1 paket vanilya
 
500 gr. şeftali
 
 
Sütü tencereye alın vanilyayı ilave edin. Ateşte kaynamaya başlayınca ocaktan alıp 20 dakika bekletin, içine yumurta sarılarını şekeri koyun: Mikser ile hızlı hızlı çırpın. Tencereyi içi su dolu bir tencereye (benmari usulüjoturtun. Kısık ateşte devamlı karıştırarak 15 dakika pişirin. Derin bir kaba dökün. Soğumaya bırakın. Kremayı ayrı bir kapta çırpın. Hazırladığınız soğuk kremayı azar azar dökerek karıştırın. Şeftalileri iyice yıkayın çekirdeklerini çıkarıp, rondodan geçirip püre haline getirin. Hazırladığınız kremaya karıştırın. Üzerini örtün, buzlukta donuncaya kadar bekletin. Donunca derin bir kaba alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Tekrar dondurucuya koyun. 20 dakika daha bekletin. Daha sonra tekrar çırpın. Aynı işlemi iki kez tekrarlayın. Hazırladığınız dondurmayı saklama kaplarında ağzını sıkıca kapatarak saklayın. Servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin.
 
 
 
  
 | 
Şeftalili Dondurma (sütten) | 
  | 
müveddet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2007 
Mesajlar: 57 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73506 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2012 
1,725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr şeftali
 
1.5 su bardağı şeker
 
1.5 su bardağı su
 
1 adet yumurta akı
 
1 su bardağı süt
 
 
Sütü kaynat, soğut. Şeftalileri ez süzgeçten geçir. Tüm malzemeleri kaşıkla şeker eriyinceye kadar karıştır şeker eriyince tülbentten süz. Buz kalıplarına doldur. Buzlukta arada bir karıştırarak dondur.
  
 | 
Şeftalili Dondurma | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166821 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2022 
270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo şeftali
 
3 bardak süt
 
1 çay bardağı şeker
 
2 paket toz salep
 
1 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 
Süt, salep ve şekeri karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Kıvam alınca altını kısıp biraz daha koyulaşması için karıştırıyoruz. Koyulaşınca soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra şeftalilerin üzerine pudra şekerini ekleyip blendırdan geçiriyoruz. Püre haline gelen şeftalileri iyice soğuyan süte ekleyip çırpıyoruz. Sonra geniş bir kaba alıp buzluğa atıyoruz. Bir saat sonra çıkarıp tekrar blenderdan geçiriyoruz. Bu işlemi beş kez tekrarlıyoruz. Tekrar dondurup kıvamı koyulaşınca servis ediyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |