| 
 
 
 | 
ŞEFTALİLİ DONDURMA | 
  | 
müveddet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2007 
Mesajlar: 57 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19987 
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2007 
17,623 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 bardak toz şeker
 
1/2 kg. olgun şeftali
 
1 limonun suyu
 
1 bardak su
 
 
1 Şeftalilerin kabukları soyulur, iyice ezilerek suları süzgeçten geçirilir.
 
2 Toz şeker ile su bir kaba konulur ve şeker iyice eriyene kadar ısıtılır.
 
3 Sonra limon suyu ile şeftali suyu ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
 
4 Soğuduktan sonra bir kaba  aktarılır ve buzluğa konulur.
 
5 Her İki saatte bir karıştırmak suretiyle kıvamına gelmesi beklenir.
 
6 Dondurma iyice koyulaşınca servis yapılır.
  
 | 
ŞEFTALİLİ DONDURMA | 
  | 
fevziye kuş 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 08.09.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40467 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2009 
2,560 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr tozşeker
 
1/2 kg olgun şeftali
 
1 limonun suyu
 
1 bardak su
 
 
Şeftalilerin kabukları soyulur, iyice ezilerek suları süzgeçten geçirilir. Toz şeker ile su bir kaba konulur ve şeker iyice eriyene kadar ısıtılır. Sonra limon suyu ile şeftali suyu ilâve edilir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bir kaba aktarılır ve buzluğa konulur. Her iki saatte bir karıştırmak sureti ile kıvamına gelmesi beklenir. Dondurma iyice koyulaşınca servis yapılır.
  
 | 
Şeftalili Dondurma | 
  | 
Asegul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10758 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007 
2,272 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg çok olgun etli şeftali
 
6 kahve fincanı tozşeker
 
1+1/4 bardak su
 
1 limonun suyu
 
 
Şeftaliler iyice yıkandıktan sonra, kabuğu soyulur ve iyice ezilerek süzgeçten geçirilir. Tozşeker ile su tencereye konup ateşe oturtulur. Şeker iyice eriyinceye kadar kaynatılır. Şeftalinin süzülmüş suyu ile limonun suyu katılır ve ateşten alınarak soğumaya bırakılır. Karışım soğuyunca, başka bir kaba alınarak buzdolabının buzluğuna konur. Her 2 saatte bir katıştırılarak dondurma kıvamına gelince, buzdolabının ayar düğmesi en son dereceye getirilerek, 1 saat süreyle buzlukta bırakılır ve dondurma kâselerinde servis yapılır.
 
 
 ML® Şeftali Buzda için tıklayın
 
  
 | 
ŞEFTALİLİ DONDURMA | 
  | 
fıstık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.11.2009 
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43882 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2009 
2,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram şeftali
 
2,5 Su bardağı şeker
 
2 Su bardağı su
 
1 Çorba kaşığı limon suyu
 
 
1 Şekerli su ile kaynatınız.
 
2 Temizlenmiş yıkanmış çekirdeği çıkarılmış şeftalileri ezerek süzgeçten geçiriniz.
 
3 Şekeri suyun içine, bir kaşık limon suyu ve ezilmiş şeftalileri atınız iyice karıştırınız.
 
4 Soğuduktan sonra buzdolabının buzluğuna koyunuz.
 
5 Dolabın soğutucusunu yükseltiniz. Ara sıra çıkartıp iyice karıştırarak buzlanmasını önleyiniz.
 
6 Donunca ikram ediniz.
  
 | 
Şeftalili Dondurma | 
  | 
felamur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2010 
Mesajlar: 96 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71799 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2012 
2,143 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg çok olgun şeftali
 
1 bardak su
 
1 adet limon suyu
 
5 çay bardağı toz şeker
 
 
Şeftaliler bol suda iyice yıkandıktan sonra, kabuğu soyulur ve güzelce ezilerek süzgeçten geçirilir. Diğer tarafta toz şeker ile su tencereye konup ateşe oturtulur. Şeker iyice eriyinceye kadar kaynatılır. Şeftalinin süzülmüş suyu ile limonun suyu katılır ve ateşten alınarak bir kenarda soğumaya bırakılır. Karışım soğuyunca, başka bir kaba alınarak buzdolabının buzluğuna konur. Her 2 saatte bir çatal veya çırpma teli yardımıyla karıştırılır. Dondurma kıvamına gelince, buzdolabının ayar düğmesi en son dereceye getirilerek, yaklaşık 1 saat kadar buzlukta bırakılır ve dondurma kâselerinde servis yapılır.
  
 | 
Şeftalili Dondurma | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163191 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2022 
380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5-6 adet şeftali
 
1 kahve fincanı toz şeker
 
 
Şeftalilerin kabuklarını temizleyip, çekirdek yataklarını çıkarın. Toz şekerle birlikte blenderden geçirip dilediğiniz şekildeki kalıplara pay edin. Bir gece derin dondurucuda dinlendirin. Dondurma olarak veya tatlıların yanında servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Şeftalili Dondurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167601 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022 
370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet olgun şeftali
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
Yarım su bardağı su
 
Çeyrek limonun suyu
 
 
Öncelikle dondurmayı koyacağınız plastik kabı derin dondurucuda dondurun. Şekeri ve suyu 7-8 dakika kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kasede ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış şeftalilerin üzerine kararmaları için biraz limon suyu gezdirin ve kenara alın. Şekerli şerbetinizi şeftalilerin üzerine dökün ve meyveleri el blenderı yardımıyla püre haline getirin. Artık dondurmanızı dondurabilirsiniz. Meyve püresini buzluktan çıkardığınız kaba yayın ve en az 20 dakika bekleyin. Şeftalili dondurmanız hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |