Kısa URL: https://ml.md/lc101542
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2014
1,847 defa indirildi / yazdırıldı
2 litre süt
300 -400 gram toz şeker
yarım paket pirinç unu veya nişasta
4-5 adet sulu olgun şeftali
1 kaşık tereyağı
Şeftalilerin kabuklarını soyun . Sulu şeftalileri ister suyunu sıkarak, isterseniz de küçük parçalara bölerek şeftali sosunu sütün içine koyun. Şekeri ekleyin. Tabi burada şeftalilerin ne kadar tatlı olup olmadığı önem taşımaktadır. Ocakta kaynamaya bırakın. Ayrı bir kapta pirinç unu veya nişastayla çok az soğuk sütü karıştırın. Sıcak sütlü şeftaliden kepçe yardımıyla alarak pirinç unlu karışıma dökerek karıştırın. Sonra bu karışımı tencerenin içine dökerek hızlı bir şekilde karıştırın. Pirinç unu ve nişantanın topaklanmasını önleyin. Şeftalili Muhallebi koyulaşmaya başladıkça altını kısın bir iki dakika kadar kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. içine yağını atıp çırpın.Sıcak iken küçük tatlı kaselerine dökerek soğumasını bekledikten ve buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc108847
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2015
1,236 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet şeftali
2 su bardağı şeker
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
1 tutam dövülmüş damla sakızı
Şeftalileri ortadan ikiye bölün. Kabuklarına zarar vermeden içlerinden çekirdek kaşıkla sıyırıp alın. Sadece üzerine şekeri koyun, ocakta 10 dakika pişmeye bırakın. Tencereye süt ve sıktığınız portakal suyunu koyun. Karıştırarak içine şekeri ekleyin. Isınmaya başlayınca nişastayı az suyla çözdürüp tencerenin içine ilave ederek sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Biraz soğuyunca içine dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı koyup mikserde 2 dakika karıştırın. Kaselerin içlerine doldurun. Pişen şeftalileri üzerine koyun, kremşantiyle süsleyip servis yapın.
Fotoğraf "imsak" tarafından gönderildi. 25.02.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc173551
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2023
267 defa indirildi / yazdırıldı
Krema için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Şeftali sosu için:
2-3 adet şeftali
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket petibör bisküvi
Unu tereyağında kavuruyoruz, üzerine sütü ve şekeri ekliyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Sosu için; şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeğinden ayırdıktan sonra rondoda çekiyoruz. İçine şeker ve nişastayı ekliyoruz. Şeftaliler iyice ezildikten sonra bir çay bardağı su ekleyerek kaynatıyoruz. Servis kaselerine önce muhallebiyi koyup biraz soğutuyoruz. Ardından bisküvi kırıntılarını ve sosu döküyoruz.