Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pasta Tarifleri > Şeftalili Pandispanya Rulo (1 adet - 69,560 defa bakıldı)

Şeftalili Pandispanya Rulo


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şeftalili Pandispanya Rulo

Günseli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77
Şehir: Kıyık/EDİRNE
Kısa URL: https://ml.md/lc10804
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
2,425 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
2 Kahve fincanı tozşeker,
3 yumurta,
2 kahve fincanı un,
200 gr. şeftali marmelatı,
150 gr. iç fındık,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı tuz,
yeteri kadar pudraşekeri.

Yapılışı:
Porselen bir kaseye yumurtaların sarıları konur. Buna tozşeker katılır ve beyaz bir köpük durumuna gelinceye kadar çırpılır. Un elekten azar azar akıtılarak çırpılmakta olan yumurtaya katılır. Bir başka porselen kaseye yumurtaların akları boşaltılır. 1 çay kaşığı tuz eklenip karışım köpük durumuna gelinceye kadar çırpılır. Bu köpük, tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırılmakta olan yumurta sarılarına azar azar katılır. Büyükçe alçak kenarlı ve dikdörtgen biçiminde bir fırın tepsisi iyice yağa bulanın Üstüne tepsiye göre kesilmiş bir yağlı kağıt kaplanır. Kağıdın üstü de iyice yağa bulanir. Sonra hamur tepsiye dökülür ve bir spatulayla iyice yayılır. Tepsi iyice kızdırılmış fınna (200 ° C) yerleştirilir ve on dakika pişirilir. Hafifçe kavrulmuş iç fındığın kabukları ayıklanır. 5-10 tanesi tatlının süslemesi için bir kenara ayrılır. Geri kalanının yarısı ince ince kıyılır. Diğer yarısı ise daha irice doğranır (veya kıyılır). Marmelat porselen bir kasede tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Üçte biri süsleme için ayrılır. Geri kalanına ince kıyılmış iç fındık katılır ve iyice karıştırılır. Hamur pişince fırından çıkarılır, geniş bir servis tabağına veya bir bezin üzerine başaşağı edilip tepsiden çıkarılır. Yağlı kağıt da pandispanyayı zedelememeye dikkat ederek alınır. Hemen üstüne fındıkla karıştırılmış marmelat dökülür ve spatulayla düzenli bir biçimde yayılır. Pandispanya daha ılıkken yanlamasına rulo biçiminde sarılır. Böylece marmelat, pandispanya katları arasında kalmış olur ki yandan taşacak marmelet spatulayla temizlenir. Rulo, açılmaması için kuru bir beze sarılır ve soğumaya bırakılır. Tatlı soğuyunca bezden çıkarılır, bir kenara ayrılmış olan marmelat spatulayla üstüne sürülerek yayılır. Bunun üstüne de irice doğranmış fındık içi ve pudraşekeri serpilir. Fındıklar da dizi halinde sıralandıktan sonra tatlı servis tabağına yerleştirilir. Keskin bir bıçakla dilim dilim kestikten sonra servis yapılır.






Şeftalili Pandispanya Rulo Tarifleri Pasta Tarifleri



(1 adet Şeftalili Pandispanya Rulo 69,560 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort