|
Şeftalili Pelte |
|
tuğra
Aşçı
Kayıt: 11.02.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc21305
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2008
2,367 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı şeftali suyu
2,5 su bardağı şeker
3,5 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı ceviz içi
Bir tencereye 5-6 su bardağı su koyup, şekeri katınız. Karıştırıp kaynatınız.
Ayrı bir kapta nişastaya şeftali suyunu ilave ederek eziniz. Ilıklaştırıp kaynayan şekerli suya karıştırarak katınız. Birkaç taşım kaynatıp tatlı kâselerine boşaltınız. Soğuyunca üzerini kıyılmış cevizle süsleyiniz.
|
ŞEFTALİ PELTESİ |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24038
Gönderme Tarihi: 24.May.2008
7,387 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
4 büyük şeftali
1 su bardağı nişasta
500 gr şeker
6 su bardağı su
Yapılışı:
Kabukları soyulmuş şeftaliyi rendeden geçirin. Su ile birlikte bir tencereye koyup pişirin. Suda ezilmiş nişasta, su, şeker koyup pişirin.
|
Şeftalili Pelte |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162759
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2022
275 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 su bardağı şeftali suyu
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı+yarım çay bardağı su
1,5 çorba kaşığı nişasta
1 adet dilimlenmiş şeftali
Şeftali suyu, toz şeker ve 1 su bardağı suyu kısık ateşte ısıtın. Ayrı bir yerde nişastayı yarım çay bardağı su ile iyice karıştırıp, kaynamakta olan kayısı sulu karışıma ekleyin. Karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Bardak veya kaselere pay edin. Şeftali dilimleri ile süsleyip servis yapın.
|
|