| 
 
 
 | 
Şeftali Sorbe | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183952 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2025 
57 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet olgun şeftali
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
1/2 su bardağı su
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
İsteğe bağlı: 
 
Birkaç yaprak taze nane
 
 
Şeftalilerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri parçalara bölün. 
 
Olgun şeftaliler kullanmanız, sorbenizin hem kıvamını hem de lezzetini artıracaktır.
 
Küçük bir tencerede şekeri ve suyu karıştırarak kaynatın.
 
Şeker tamamen eridikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. 
 
Bu basit şurup, sorbenin pürüzsüz olmasını sağlar.
 
Şeftali dilimlerini, soğuyan şeker şurubunu ve limon suyunu blendera koyun. 
 
Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. 
 
Dilerseniz birkaç yaprak nane de ekleyerek ferahlık katabilirsiniz.
 
Hazırladığınız karışımı bir saklama kabına dökün. 
 
Eğer dondurma makineniz varsa, karışımı makineye alarak talimatlara göre dondurun. 
 
Dondurma makineniz yoksa, karışımı derin dondurucuya koyun ve 30 dakikada bir karıştırarak 3-4 saat boyunca kristalleşmesini engelleyin.
 
Şeftali sorbenizi top şeklinde kaseye alın, üzerine taze nane yaprakları veya ince dilimlenmiş şeftali ile süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Şeftali Sorbe | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165908 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2022 
690 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gr. şeftali
 
1 adet taze sıkılmış limon suyu
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1.5 su bardağı su
 
 
Sorbe yapımı için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarıyoruz.
 
Toz şeker eriyene kadar karıştırdığımız şerbet karışımını kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Şurup kıvamına gelen şerbet karışımını ocaktan alıp oda ısısında soğumaya bırakıyoruz.
 
Şeftalileri parçalara bölüp blenderdan geçiriyoruz. Hazırladığımız şeftali püresini taze sıkılmış limon suyu ve soğuyan şerbet karışımıyla karıştırıyoruz. Ağzı kapalı cam bir kaba aldığımız şeftali sorbe karışımını -18 derecede muhafaza ediyoruz. Yoğun ve koyu dondurma kıvamı alana kadar her 30 dakikada bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
 
5-6 saat boyunca bu işlemi tekrarlıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Şeftali Sorbe | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159699 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2021 
499 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.milliyet.com.tr
 
 
1 küçük kase ıspanak
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 adet dondurulmuş muz veya 10 adet yeşil üzüm
 
1 adet dondurulmuş şeftali
 
1-2 kup buz
 
 
Tüm malzemeleri blenderize edin ve için.
 
 
 
  
 | 
Şeftalili Sorbe | 
  | 
aydan nurdoğan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135916 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2018 
807 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gm olgun şeftali
 
1/4 bardak portakal suyu
 
2 çay kaşığı limon suyu
 
1/2 bardak şeker
 
1/2 bardak su
 
2 tatlı kaşığı margarin
 
Süslemek için:
 
2 adet şeftali
 
1 avuç file badem
 
1 paket krem santi
 
 
1/2 bardak şeker ve 1/2 bardak suyu ufak bir sahana koyup orta ateşte karıştırarak kaynama noktasına getirin. Altını kısıp 5 dakika kadar hafif hafif kaynatın.
 
Ateşten alıp oda sıcaklığında gelinceye kadar soğumaya bırakın.
 
Şurup soğurken şeftalilerinizi soyup, çekirdeklerini çıkarın. Dilimleyip, portakal suyu ve limon suyu yağ ile beraber mutfak robotunuzda çekip püre haline getirin. Bu işlem sonunda yaklaşık 2 1/2 bardak kadar püreniz olmalı.
 
Soğumuş şurubu ve şeftali püresini karıştırıp uygun büyüklükte bir kaba alin. üzerini örtüp derin dondurucuya kaldırın. En az 3 saat dondurun. Büyük buz kristallerinin oluşmasını önlemek için bu süre içinde bir kaç defa karıştırın.
 
Derin dondurucudan çıkarttığınız sorbenizden servis tabağına koyup üzerini şeftali dilimleri dizip kremşanti ve file bademlerle süsleyip servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Şeftalili Sorbe | 
  | 
kayıntı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.12.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59024 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2010 
2,777 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yeşil limon
 
1 adet çubuk vanilya
 
100 gr. şeker
 
500 gr. şeftali
 
1 adet yumurta beyazı
 
 
Yeşil limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Çubuk vanilyayı boylamasına ikiye kesin ve özünü kazıyın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu, çubuk vanilya ve özünü bir tencereye alın; 100 ml. su ve şekeri ilave edip önce fokurdayana, sonra altını kısıp şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Şeftalileri yıkayıp ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin. 4 dilimi ayırıp kalanını hazırladığınız şurup ile el blenderi'nde püre haline getirin. Yumurta beyazını çırpıp püreye ilave edin ve karıştırın. Püreyi plastik bir kalıba alıp buzlukta en az 6 saat bekletin. Kalıptan çıkartıp parçalara kesin, tekrar blender'dan geçirip porsiyonlük bardaklara paylaştırın. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |