|
|
Şeftalili tatlı |
|
kurukastel
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16936
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2007
4,421 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt,
1 adet yumurta sarısı,
1 su bardağı şeftali suyu,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 su bardağı şeker,
1 paket vanilya,
100 gram margarin,
3 adet şeftali,
çikolata sosu.
Beze için:
2 adet yumurta akı,
2 çorba kaşığı pudraşekeri,
1 tutam tuz
Süt, şeftali suyu, yumurta şarısı, un, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Ateşte koyulaşana kadar pişirin. Margarini ilave edin. Eriyince tencereyi ateşten alın. Mikserle 15 dakika çırpın. Şeftalileri dilimleyip bir tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Buzdolabına alıp soğutun. Bu arada bezeyi hazırlayın. Bunun için yumurta akı, tuz ve şekeri çırparak kar haline getirdikten sonra, krema sıkacağına doldurarak tatlının üzerine sılan. 150 derecelik önceden ısıtılmış fırında, bezeler pembeleşene kadar pişirin, tekrar buzdolabına alın. Soğuyunca dilerseniz çikolata sosuyla servis yapın.
ML® Gizemli Şeftali için tıklayın
|
Şeftalili Tatlı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170128
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2023
282 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Bisküvili taban:
15 adet kakaolu petit beurre bisküvi
100 g eritilmiş tereyağı
Şeftalili karışım:
2 poşet Dr. Oetker Tartjöle
1 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı su
2 çay bardağı şeftali (püre haline getirilmiş)
2 adet şeftali (küp şeklinde doğranmış)
Sakızlı muhallebi:
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3 su bardağı süt
25 g margarin
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 26 cm)
Bisküvileri blenderda ufalayın. Eritilmiş ve ılıtılmış tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Yağlanmış kalıba yayın, kaşığın tersi ile bastırarak düzeltin.
Tartjöle'leri toz şeker ile karıştırın. Suyu ve şeftali püresini ilave edip orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Pişirdiğiniz jölenin 1 çay bardağını üzeri için ayırıp, kalanına küp şeklinde doğranmış şeftalileri ilave edin ve bisküvili tabanın üzerine dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve donuncaya kadar bekletin.
Sakızlı muhallebiyi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ilave edin, 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Oda sıcaklığına geldiğinde bir çırpma kabına alın, mikser ile 5 dakika çırpın ve şeftalili karışımın üzerine yayın.
Ayırdığınız 1 çay bardağı jöleyi kısık ateşte akışkan hale gelinceye kadar (kısa bir süre) ısıtın ve sakızlı muhallebinin üzerine gezdirerek dökün.
Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
|
|
Şeftalili tatlı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|