|
|
Şeftali Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79065
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2012
1,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 Gr Sana Mutlu Aile
1 Su Bardağı fındık
1 Su Bardağı toz şeker
1 Adet yumurta akı
5 Adet şeftali
Şeftalileri soyuyoruz ve ortadan ikiye ayırıyoruz. Fırın kabına çekirdek yuvaları yukarda kalacak şekilde yerleştiriyoruz. Fındığı doğrayıcıdan geçiriyoruz. Yumurta akıyla karıştırıyoruz ve şeftalilerin üzerine döküyoruz.Şekeri de üzerlerine serpiyoruz. Kabuk tarçını ikiye kırıp yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerindeki fındıklar kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Şeftali Tatlısı |
|
Atlantis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2008
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc77966
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2012
1,772 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Ekmeküstü Kase
6 Yemek Kaşığı toz şeker
6 Yemek Kaşığı un
1 Kahve Fincanı sıvı yağ
3 Su Bardağı süt
50 gr sana kase margarin
1 Paket kabartma tozu
2 Su Bardağı toz şeker
2 Adet yumurta
Yoğurma kabına 2 adet yumurta kırılır, üzerine 1 paket margarin, 1 su bardağı toz şeker, yarım paket kabartma tozu, 1 fincan sıvıyağ eklenir ve karıştırılır. Alabildiği kadar unla yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir, 200 derecede üzeri kızarana dek pişirilir. Kreması için 50 gram margarin eritilir, üzerine yarım litre süt, 6’şar yemek kaşığı un ve toz şeker ilave edilir, sürekli karıştırılarak pişirilir. Fırından çıkan kurabiyelerin içleri çay kaşığıyla oyulur. İki kurabiye, aralarına krema doldurularak üst üste yapıştırılır. Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası, 1 çay bardağı şeftali suyuyla karıştırılır. Kurabiyeler kırmızı gıda boyasıyla boyanır, toz şekere bulanır, üzerine birer taze nane yaprağı koyularak şekli verilir. Şeftali Tatlısı, servise hazırdır.
|
Şeftalili Tatlı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29126
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
2,136 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 4 adet şeftali
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un veya toplam 4 yemek kaşığı nişasta
- Sosu İçin:
- ½ l süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 kutu Sana Kase peynirli sandviç sürme
- 2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
1. Şeftalileri küçük küçük doğrayın.
2. Küçük bir tencereye doğranmış şeftalileri, şekeri, 1 su bardağı suyu, 2 yemek kaşığı nişastayı ve 2 yemek kaşığı unu koyup bir taşım orta ateşte devamlı karıştırarak şeftalili tatlıyı pişirip servis kâselerine eşit olarak koyup oda sıcaklığında soğutun.
3. Sosu için ayrı bir tencereye sütü, şekeri, limon kabuğu rendesini, 1 kutu Sana Crème Bonjour peynirli sandviç sürmeyi ve 2 yemek kaşığı unu koyduktan sonra bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte devamlı karıştırarak pişirip kâsedeki şeftalili tatlının üzerine alın. Tatlıyı oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
4. Şeftalili tatlıyı servis etmeden önce buzdolabında en az 3 saat dondurun.
5. Üzerine rende çikolata serpip arzuya göre krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin.
|
|
Şeftalili Tatlı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|