Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Şehriyeli Bulgur Pilavı (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şehriyeli Bulgur Pilavı (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171262
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2023
270 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

2 su bardağı başbulgur (pilavlık bulgur)
1 fincan şehriye
2-3 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz

Ev şehriyesi veya arpa şehriyesini tereyağı ile tencereye alıp ocağa koyun.
Şehriyeyi karıştırarak kavurun. Kavrulan şehriyeyi başka bir tabağa yağı ile birlikte alın.
Tenceresine 4 bardak su koyup tuz atın. Kaynayan suya bulgur salın.
Pilav göz göz olunca tabaktaki kavrulmuş şehriyeyi yağı ile birlikte bulgurun üzerine yayın.
Kısık ateşte, kalan suyunu çekip pişmesini sağlayın.
Pilav pişince ateşten alın, tencere ve kapak arasına temiz bir bez koyarak dinlendirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Not: Şehriyeli bulgur pilavı tek başına salata, turşu, yeşil soğan, kuru soğan, ayran, hoşaf gibi yiyecek ve içeceklerle tüketildiği gibi herhangi bir sulu yemeğin yanında öğün güçlendirici olarak da tercih edilir. Malatya usulünde pişirilen pilavlar, hiçbir zaman sade bulgur veya sade pirinç pilavı olarak yapılmaz. Şehriye veya sebze türleri ile yapıldığı gibi kavurma, haşlanmış et veya salça karışımı ile güçlendirilir.







Şehriyeli Bulgur Pilavı (Malatya) Tarifleri Ağrı Yemekleri



(1 adet Şehriyeli Bulgur Pilavı (Malatya) 19,425 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort