|
Şehriyeli Kereviz Çorbası |
|
Lerzan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc67301
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2011
2,298 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
5 su bardağı soğuk su
3 adet kereviz
3-4 çorba kaşığı tel şehriye, tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 kırmızıbiber
1 çorba kaşığı sirke
2-3 dal kereviz yaprağı, tuz
Tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Suyu ekleyip, kaynamaya başlayınca rendelenmiş kerevizleri ilave edin. Kerevizler yumuşayınca şehriyeyi ve tuzunu ekleyin. 10 dakika daha pişirdikten sonra, ocaktan alın. Üzeri için zeytinyağını kızdırıp, sarımsakları ve küp şeklinde doğranmış kırmızıbiberi 1-2 dakika sote edin. Sirke ve tuzu da ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra, ocaktan alın. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırıp, üzerine biberli sosu ilave edin. Üzerini kıyılmış kereviz yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın.
Not: Çorbayı pişirirken, kerevizler yumuşayınca şehriyeyi ilave etmeden hemen önce blendırdan geçirebilirsiniz.
|
Şehriyeli Kereviz Çorbası |
|
yorgun adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2011
Mesajlar: 61
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65044
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2011
2,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı su
2 adet kereviz
1 adet soğan
1/2 su bardağı şehriye
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Dereotu
Bir tencereye beş su bardağı suyu koyup, içine soyulmuş ve küçük doğranmış kerevizi ve soğanı ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında içine şehriyeleri ve tereyağını katın. Şehriyeler pişince tencereyi ocaktan alın. İçine doğranmış dereotunu da ekleyip servis yapın.
|
|