Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Şehriyeli Mengen Pilavı (Bolu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şehriyeli Mengen Pilavı (Bolu)

edibe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.10.2018
Mesajlar: 22
Şehir: Burdur
Kısa URL: https://ml.md/lc137835
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2018
592 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.ebruomurcali.com.tr

3 su bardağı filiz arpa şehriye
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
300 gr. mantar
2 adet domates
250 gr. kuzu but kuşbaşı
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı ceviz içi
Yarım demet dereotu

Etleri tencereye koyun ve suyunu çekene kadar kavurun.
Küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve şeffaflaşana kadar soteleyin.
Doğranmış mantarı ekleyin ve suyunu çakana kadara kavurun.
Küp doğranmış domatesi ilave edin, kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin, gerekirse azar azar su ekleyin.
Et pişince arpa şehriye ve üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun.
Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu biberini ekleyerek karıştırın ve 10 dakika dinlendirin.
Dereotu ve ceviz serperek servis yapın.

Not: Geleneksel tarifinde Bolu yöresinin kırmızı – kanlıca mantarı ile pilav hazırlanmaktadır. Farklı mantarla ve bademle de hazırlayabilirsiniz.







Şehriyeli Mengen Pilavı (Bolu) Tarifleri Bartın Yemekleri



(1 adet Şehriyeli Mengen Pilavı (Bolu) 5,665 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort