|
|
Şehriyeli Sebze Çorbası |
|
gezmece
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc154509
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2020
246 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı arpa şehriye
100 gram brokoli
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
200 gram ıspanak yaprağı
5-6 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
6 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Limon dilimi
Brokoli
Tereyağını tencereye koyup eritin ve salçayı ekleyin. Şöyle bir çevirdikten sonra içine kıyılmış brokoli, patates, havuç, soğan, ıspanak yaprağı ve maydanoz katın. Kısık ateşte 5 dakika kavurun ve suyunu ekleyin. Su kaynadıktan sonra tuz ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı blenderden geçirin ve tekrar tencereye alın. Şehriyeyi ilave edin ve 15 dakika pişirin. Servis yaparken üzerine limon dilimi ve kıyılmış brokoli koyun.
|
Şehriyeli Sebze Çorbası |
|
şahver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc75895
Gönderme Tarihi: 21.May.2012
1,877 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates
2 orta boy kereviz
2 adet havuç
1 su bardağı şehriye
Yeterince su
Bir miktar tuz
Bir miktar pul biber
Birkaç dal maydanoz
Yarım limon
Domatesleri ve havuçları rendeleyip tencerede sotelenmeye bırakın. Bu arada kerevizlerini rendeleyip tencereye ilave edin. Sebzeler sotelendikten sonra suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra şehriyeleri, tuzu, biberi ekleyin. Eğer arzu ederseniz bir tam soğanı bölmeden tencereye ilave edebilirsiniz. Çorbanıza lezzet katacaktır. Çorbanız piştikten sonra maydanoz yaprakları ile süsleyin. Soğuk kış günlerine uygun bu çorbayı içerken tabağınıza katacağınız limon suyu çorbanın lezzetini artırır.
|
Şehriyeli Sebze Çorbası |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10381
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
2,631 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
1 su bardağı şehriye,
50 gr rendelenmiş gravyer peyniri,
200 gr taze iç barbunya fasulyesi,
150 gr brüksel lahanası,
150 gr ıspanak,
100 gr iç bezelye,
2 patates,
2 domates,
1 kg asma kabağı,
1 baş soğan,
1 sap kereviz,
2 diş sarımsak,
1 havuç,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
1 tutam mercanköşk,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
7 bardak et suyu,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapılışı: Soğan ve üstü kazınmış havuç rendelenir. Ispanak ve brük-sellahanası yıkadıktan sonra ince ince kıyılır. Patates, kabuklan soyularak tavla zan iriliğinde doğranır. Asma kabağının kabuğu kazındıktan, domatesin de kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalar halinde doğranır. Bir güvece et suyu konarak ocağa bırakılır. Et suyu ısınınca maydanozun yarısı, doğranmış kabak, patates, ıspanak, brüksellahanası, soğan, havuç, domates eklenir. Tuzlayıp biberlendikten sonra çorba, sebzeler pişinceye kadar kaynatılır. Diğer tarafta yarım kahve fincanı kıyılmış maydanoz, iki diş sarımsak ve mercanköşk bir havanda iyice dövülür ve buna dört kaşık zeytinyağı eklenir. Çorbayı ateşten indirmeden onbeş dakika önce içine şehriye atılır. Çorbayı ateşten indirince zeytinyağlı sarımsaklı maydanoz kanşımı eklenir, şöyle bir kanştırdıktan sonra servis yapılır.
|
|
Şehriyeli Sebze Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|