Kısa URL: https://ml.md/lc65386
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011
2,310 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı tel şehriye
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
Sütü bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve kuru üzümü ilave edin. Ocağa oturtup karıştırarak bir taşım kaynatın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada dolmalık fıstık ve şehriyeyi sürekli karıştırarak kavurun, sütlü karışıma ekleyin. Portakal kabuğunu ilave edin. Ara sıra karıştırarak, şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Kaplara bölüştürün, üzerine tarçın serperek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc103090
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2014
2,927 defa indirildi / yazdırıldı
1 bardak arpa şehriye
1 litre süt
1 tane falım sakız
2 kaşık margarin
1 tane vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
2 bardak şeker
2 bardak su
2 kaşık nişasta
1 bardak çekilmiş fındık
Sütümüzü ve suyumuzu tencereye alalım nişastayı katıp karıştıralım şehriyemizi katıp kaynatalım biraz pişen şehriyemizin içine falım sakızını fındıkları margarini ekleyip karıştıralım en son şekeri ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ılıyınca kaselere koyup tarçınla servis edelim.