|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
"o"
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2011
Mesajlar: 71 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc92491
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2013
2,932 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tavuk eti
3 çorba kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı su
Yarım su bardağı arpa şehriye
4-5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Tavuk etini küp doğrayın. Sıvıyağı tencereye alıp üzerine tavuk etini katın ve birkaç dakika sote etin. Su, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başlayınca şehriyeyi katın. şehriye yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edip servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.03.2024
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
şivan
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc130461
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2017
1,254 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
3 yemek kaşığı tel şehriye
1,5 litre tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy domates ya da 1 yemek kaşığı salça (isterseniz her ikisi de)
Tuz
Karabiber
Maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağını tencereye alın, üzerine salçayı ekleyerek kavurun.
Tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte kaynatın.
Kaynayan suya şehriyeleri,tuzu ve isteğe göre tavuk parçalarını korak 15 dakika daha kaynatın.
Servis kaselerine alın üzerine maydanoz serperek servis yapın.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
gülcan yılmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131952
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2018
4,702 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağına yakın tel şehriye
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik
1 yemek kaşığı limon suyu
Haşlanmış didiklenmiş göğüs eti
Tavuk suyunu ve 3 bardak kadar sıcak suyu tencereye koyun, sonra didiklenmiş tavuk etlerini ve tel şehriyeleri ekleyip kaynatın. Çorbadan bir iki yemek kaşığı alın ve un ile çırparak çorbaya ilave edin. Şehriyeler pişmeye yakın tuz, kekik, isteğe bağlı pul biber ve karabiber ekleyin. Şehriyeler piştikten sonra ocağı kapatın.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
çerçeve
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2018
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc133290
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2018
1,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 parça tavuk göğsü
1 çay bardağı şehriye
3 adet domates
2 yemek kaşı margarin
Tuz
Karabiber
Tavuk göğsünü suda haşlıyoruz.tavuklar piştikten sonra küçük küçük dilimleyip kesiyoruz, bir tabakta bekletiyoruz.
Tencerede margarini eritiyoruz.
Daha sonra rendelediğimiz domatesleri koyuyoruz.
Bir iki kaşım kaynatıyoruz daha sonra sehriyeyi ve tavuk parçalarını ekliyoruz tuz ve karabiber ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
|
Tavuklu Şehriye Çorbası |
|
çerçeve
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2018
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc133291
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2018
1,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 bardak tavuk suyu
1 adet havuç, dilimlenmiş
½ bardak yumurta noodle
1 adet tavukgöğsü, küp doğranmış
1 tutam karabiber
Tavuk suyu, karabiber ve havuç ile bir çorba tenceresinde havuçlar biraz yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Üzerine ise noodle ve tavuk eti konularak ortalama 10 dakika veya noodle pişinceye kadar kaynatılarak servis edilir.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
sessiz bilge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc149398
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2020
452 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kemikli tavuk baget
1 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı beyaz un
1 yemek kaşığı tereyağı
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 çay kaşığı tuz
Tavukları derin bir tencerede 5 su bardağı suda haşlayın.
Tavuğun etlerini kemiklerinden ayırıp didikleyin. Suyunu da süzüp bir kenara alın.
Tereyağını ve sıvı yağı tencerede kızdırıp unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine tavuk suyunu sürekli karıştırarak azar azar ilave edin.
Tavuk parçalarını ve şehriyeleri de çorbaya ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
Ardından kaselere bölüştürüp limon suyuyla sıcak servis yapın.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
hacı karagöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152510
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
1 adet tavuk budu
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şehriyeli tavuk
1/2 çay kaşığı karabiber
1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir tencereye koyun. Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin. Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı şehriyeli tavuk, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 14.05.2024
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163488
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2022
255 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü ya da 2 adet tavuk budu
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şehriye
2 yemek tereyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik
Yarım limon
Öncelikle tavuk etini haşlayarak didikleyin. Ardından tencereye tereyağını koyarak eritin. 2 yemek kaşığı unu ilave ederek şehriyeleri de katın. Haşlanan tavuğun suyunu üzerine dökerek iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu tavuklara ekleyin ve kaynatmaya devam edin. Bir başka tavada ise 1 yemek kaşığı tereyağını, tuzu, pul biberi, karabiberi ve kekiği kızdırın. Ardından da çorbaya ilave edin. 1 -2 taşım kaynadıktan sonra çorbanız hazır.
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177307
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2024
161 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 adet kemikli tavuk göğsü veya tavuk budu
5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı un
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı tel şehriye
Tuz, karabiber, pulbiber
Öncelikle tencere üzerini geçecek şekilde tavuk etini biraz tuz ekleyerek haşlayın. Soğuduktan sonra etleri parçalara ayırın ve ayrı bir tabağa koyun. Çorbanızı yapacağınız tencereyi ocağa yerleştirin. Tencereye tereyağını alıp eritin, soğan ince ince doğrayıp kavurun, 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip kavurun. Üzerine un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra önceden ayırdığınız 5 bardak tavuk suyunu ilave edin. Tel şehriyeleri ilave edin. Tavukları da ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirin. Ardından tuz ve baharatları ekleyerek kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
|
|