Kısa URL: https://ml.md/lc91248
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2013
1,668 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı arpa şehriye
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı sıcak su
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Soğan ince kıyılır ve tereyağında pembeleştirilir. Üzerine şehriye katılır, bir kaç dakika çevrilir. Sonra tuz ve sıcak su eklenir. Kısık ateşte şehriyeler suyu çekene kadar pişirilir. Sonra yüzeyinde, kaşığın ucuyla 2 oyuk açılır ve bu oyuklara yumurtalar kırılır. Kapak kapatılır, arzu edilen kıvamda pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc44814
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2009
1,993 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı arpa şehriye
4 adet yumurta
3 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet minik kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Şehriye haşlanır, suyu süzülür. Tavaya yağ konur, ince kıyılmış soğan pembeleştirlir. Sonra ince doğranmış biber, tuz ve rendelenmiş domates eklenir. Bir tık pişirilir. Haşlanan şehriye eklenir ve karıştırılır. Sonra şehriyeli karışımın üzerinde, kaşıkla 4 adet oyuk açılır. Bu oyuklara yumurtalar kırılır. Arzu edilen kıvamda piirilir.