500 gr. kuşbaşı et
2-3 adet büyük patlıcan
1 büyük kuru soğan
4-5 adet çarliston biber
1 avuç çeri domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar
1 su bardağı zeytinyağı
Patlıcanları iri iri doğrayın ve kızartın ve cam fırın tepsisine dizin.3 su bardağı su ile eti düdüklüde haşlayın. Soğan ve 2 adet biberi iri şekilde doğrayın ve patlıcanların ardından kızartın. Ardından patlıcanların üzerine ekleyin. Son olarak da haşlanan etleri biberlerin üzerine ilave edin. Bir kasede 2 su bardağı su, salça ve baharatları karıştırıp tepsiye gezdirin. Üzerini biberlerle ve çeri domateslerle süsleyip 180-200 derece fırında pişmeye bırakın. 35-40 dakika sonunda pişmiş olacak. Biberleri arada ters yüz edebilirsiniz.
500 gr kuşbaşı dana eti
4 adet patlıcan
2 kuru soğan
3 kırmızı biber
1 diş sarımsak
Karabiber
Pulbiber
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Kuşbaşı doğranan etleri kızgın tavada mühürleyip altını kısın ve kendi haliyle pişmeye bırakın.
Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyun ve iri küpler şeklinde doğrayıp ayrı bir tavada kızartın.
Geniş bir tavaya zeytinyağı, yemeklik doğranan soğanları ve iri doğranmış biberleri koyulup soteleyin.
İçerisine sarımsak ve baharatlar ilave edilip karıştırın.
Son olarak pişmiş olan etleri karışıma katıp karıştırın ve ocaktan alın.
Ardından patlıcanları da ilave edip orta boy güveç fırın kabı içerisine koyun.
1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı suda karıştırın ve şehzade kebabının üzerine gezdirin.
200 derece fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc118567
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2016
1,086 defa indirildi / yazdırıldı
Neriman Vargun
1 kilo dana kuşbaşı
5-6 adet patlıcan
2 adet büyük kuru soğan
5-6 adet yeşil biber
5-6 adet diş sarımsak
Pul biber
Karabiber
1,5 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
Sıvı yağ
Tuz
Kuşbaşı şeklinde doğranmış dana eti tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su doldurulur ben genelde 4 su bardağı koyuyorum. Tencerenin kapağı kapatılmadan kaynatılarak üzerinde biriken köpükler alınır. Yaklaşık 20 dakika haşlanır. Patlıcanlar çizgili soyularak doğranır. 30 dakika kadar tuzlu suda bekletilir. Suyu süzülen patlıcanlar kurulanıp bol kızgın yağda kızartılır. Patlıcanlar kızarırken ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ konulur ( ben kızartma yapılan tencereden alıyorum genelde) 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan ve 5 adet yeşil biber doğranıp ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Sarımsaklar ince ince doğranıp eklenerek kavrulmaya devam edilir. Karabiber pul biber tuz ilave edilir. Son olarak haşlanan etler ben ilave edilir (kevgir ile alıyorum süzmüyorum) Ve karıştırılarak ocaktan alınır. Toprak güveçte daha güzel olur benim olmadığı için ben borcam da yapıyorum kızartılan patlıcanlar ve hazırlanan etli karışım alınarak güzelce karıştırılır. Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir. 1 yemek kaşığı domates salçası 1,5 su bardağı et suyunda ezilerek yemeğin üzerine gezdirilir. 180 derece fırında domates ve biberler kızarıncaya kadar pişirilir. (fırın ayarınızı siz bilirsiniz fırınınıza göre 200 derecede olabilir).