|
|
Şehzade Turtası |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc10773
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
2,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
1+1/5 su bardağı tozşeker
150 gr toz çikolata
160 gr tereyağı
125 gr kavrulmuş fındık içi
100 gr acıbadem kurabiyesi
100 gr pötibör bisküvi
4 yumurta
1/5 lt krema
Birkaç tane vişne şekerlemesi
Yüksek ve düz kenarlı bir puding kalıbı yağlanır, içi yağlı kâğıtla kaplanır ve bununda içi yağlanır. İyice kurutulmuş bisküvi ile acıbadem kurabiyesi havanda dövülerek un haline getirilir. Kavrulmuş fındık içlerinden 1-2 tanesi bir kenara ayrıldıktan sonra geri kalanı havanda iyice dövülür. Sonra fındık unu, kurabiye ve bisküvi unuyla karıştırılır. Yayvan ve porselen bir kâseye 2 yumurtanın akı, 4 yumurtanın şansı, tozşekerle birlikte konur, şeker eriyinceye kadar çırpılır. Karışım köpük haline gelince, çırpmaya ara vermeden elekten azar azar elenerek toz çikolata katılır, karışıma yedirilir. Bir başka kapta dövülerek krema haline getirilmiş tereyağı kaşık kaşık alınarak yumurtalı kanşıma ye-dirilir. Tereyağının katılıp yedirilmesi tamamlanınca bu defa kurabiye bisküvi ve fındık unu karışımı azar azar katılıp yedirilir. Diğer tarafta krema hafifçe çırpılır, azar azar katılarak kanşıma yedirilir. tçi kâğıtlanmış kalıba boşaltılır ve buzdolabına kaldınlır. Tatlı en az 10 saat buzdolabında tutulur, kalıp dolaptan alınır, kaynar suya batınlıp çıkanlır ve bir tabağa baş aşağı edilerek aktarılır. Vişne ve fındık içleri ile turtanın üstü süslendikten sonra servis vaktine kadar tabak buzdolabında tutulur.
|
|
Şehzade Turtası Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|