|
Şeker Böreği |
|
çağatay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara-Maltepe |
Kısa URL: https://ml.md/lc17837
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2007
3,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı su
3 çorba kaşığı pudra şekeri
alabildiği kadar un
İçi İçin;
250 gram ceviz içi
1 çay bardağı toz şeker
Margarin
Üzerine;
6-7 adet karanfil
4 su bardağı su
2 kg pudra şekeri
Gülsuyu
Tereyağını kısık ateşte eritin. Yumurtanın şansını beyazlaşmcaya kadar tereyağı ile karıştırın. İçine su ve pudra şekerini koyun. Biraz daha karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Daha sonra hamurdan küçük bezeler koparıp, elinizde yassılaştınn. Diğer tarafta dövülmüş cevizle toz şekeri karıştırın. Hamurun bir kenarına hazırladığınız içten koyun. Diğer yansım üzerine kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Bu arada karanfili 4 su bardağı suda kaynatın. Gülsuyunu da tencereye ekleyin. Şerbete şeker böreklerini batarın. Pudra şekerine bulaym. Yarım saat dinlendirip, servis yapın.
|
ŞEKERLİ BÖREK |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74404
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2012
2,567 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram un
1/2 kibrit kutusu yaş maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kasığı safran
150 gram margarin
ÜZERİ İÇİN:
250 gram tozşeker
250 gram dövülmüş badem içi
Yeterince gül suyu
Una, margarini, tozşekeri ve 1/2 su bardağı sıcak suda beklettiğimiz safran ile aynı suda ezdiğimiz mayayı ilave edip yoğurduktan sonra, 15-20 dakika dinlendirelim.
250 gram tozşekeri ve 250 gram dövdüğümüz bademi karıştırıp, yeterince gül suyu ekleyerek, bulamaç haline getirelim.
Mayalanan hamuru 1/2 cm. kalınlığında açıp kurabiye kalıbı ile şekillendirdikten sonra, hazırladığımız bademli harçtan üzerlerine bolca sürelim.
Sıvıyağ ile yağladığımız fırın tepsisine dizip, orta ısılı fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
|
Şekerli Börek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96091
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2014
2,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sirke
5 gr. maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
İçi için:
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı erimiş tereyağı
Mayayı sütün içinde ezip beş dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırın. Un ekleyin, iyice homojen bir hamur olana dek yoğurup 15 dakika dinlendirin. Süt, şeker ve irmiği kaynatıp soğutun. Hamurdan iki adet beze yapın, her birini tepsi büyüklüğünde açın. Bir adet hamuru tepsiye koyun, eritilmiş tereyağını her yanına sürün. İrmikli karışımı üzerine yayın. Diğer hamuru üzerine kapatıp 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirip çıkartın. Fırından alınca üzerine erimiş tereyağını ve bir miktar şekeri de serpin.
|
Şekerli Börek |
|
Karmen
Aşçı
Kayıt: 13.09.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc101644
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2014
2,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram un
1 kaşık şeker
2 bardak su
Yarım paket maya
1 çay kaşığı tuz
200 gram sana yağı
2 tane yumurta
1 bardak şeker
500 gram tuzsuz lor
Margarin eritilir ve diğer malzemelerle karıştırılır. Hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan yumurtadan küçük bezeler koparılarak uzun pide hamuru (elips şeklinde) şeklinde açılır. Açılan hamurlar yağlanmış veya kağıt serilmiş tepsiye ikişer tane konur lorun içine şekeri yumurtayı margarini koyup karıştırın harcınızdan tepsideki hamurların içine koyun Hamurun kenarları içe doğru 1-2 cm. katlanıp bastırılır ve uçlarına su sürülerek yapıştırılır. 200° de kızarana kadar pişirilir.
|
|