Kısa URL: https://ml.md/lc97887
Gönderme Tarihi: 02.May.2014
1,863 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
80 gram beyaz ve pembe şeker hamuru
Yumurtaları ve toz şekeri bir kabın içinde krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Boza kıvamındaki karışımı kâğıt kalıplara paylaştırın. Tepsiye dizin ve 190 derecede 15 dakika pişirin. Fırından çıkınca soğumaya bırakın. Kalıpları ince açılmış şeker hamuruna sürüp değişik süsleme şekerleriyle süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc70548
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2011
1,867 defa indirildi / yazdırıldı
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kıyılmış fındık
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
Üzeri için:
5 çorba kaşığı kremşanti
Renkli şekerler
Derin bir kabın içinde yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu ve suyunu da içine ekleyip un, kabarma tozu, vanilyayla beraber boza kıvamında bir kek harcı yapın. Kıyılmış fındık ya da ceviz hangisini isterseniz içine ilave edip bu harcı kağıt kalıplara paylaştırın. 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kremşantiyi üzerine sürüp şeker serperek çayın yanında ikram edin.