|
Şekerli Kurabiye |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc5917
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2006
2,251 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. margarin
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
4-5 kaşık marmelat
İri kıyılmış antepfıstığı veya fındık
Yumurtaların birinin akını ayırın. Margarini eritip soğutun. Yoğurma kabında margarin, yumurtalar, yoğurt, tozşeker ve kabartma tozunu karıştırın. Aldığı kadar un ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Tezgahı unlayın. Hamuru merdane ile 1 cm. kalınlığında açın. Bir bardakla kesin. Ortasını minik kalıpla oyun. Üzerine yumurta beyazı sürüp, tozşekere batırıp, yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar ipişirin. Soğutun. Aralarına marmelat sürüp yapıştırın. Etrafını bıçakla hafif marmelatlayın. İri kıyılmış fındık veya antepfıstığına bulayıp, servis yapın.
|
Şekerli Kurabiye |
|
Eylem44
Aşçı
Kayıt: 08.02.2009
Mesajlar: 18
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33768
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2009
2,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr (1/2 paket) margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 bardak nişasta
1 yemek kaşığı kakao
Süslemek için çikolata, fındık,hindistancevizi, kiraz şekerlemesi
Oda ısısında yumuşamış margarin, sıvıyağ, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu ve nişasta mikser yardımı ile karıştırılır. Karışım ikiye bölünür ve bir tanesine kakao eklenir. Daha sonra ikisine de ayrı ayrı un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak hamurlar elde edinceye kadar un eklenmeye devam edilir. Ben sade hamurun bir kısmını krema torbası yardımı ile değişik uçlar kullanarak (yağlı kağıt serilmiş) fırın tepsisine sıktım. Kakaolu hamuru da elimle yuvarlak şekiller vererek yerleştirdim. Fırın 175 dereceye ayarlanır ve fırın ısınırken kurabiyeler tepside bekletilir. Isınmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra soğuması beklenir ve ister benmari usulü eritilmiş çikolataya batırarak, ister üzerine pudra şekeri veya fındık fıstık serperek süslenir.
|
Şekerli Kurabiye |
|
pervane
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc135460
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2018
1,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
225 g un
75 g pudra şekeri
150 g tereyağı, küp doğranmış
50 g iri taneli süsleme şekeri
Fırını 180 ° C'e ısıtın ve bir fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
Un ve şekeri bir kasede karıştırın, sonra tereyağını ekleyin. Karışım pürüzsüz bir hamur olunca, 6 cm çapında bir silindir haline gelene kadar yavaşça yoğurun.
Ruloyu 1 cm dilimler halinde dilimleyin ve fırın tepsisine dizin, ardından iri şeker parçalarını serpin ve hafifçe bastırın.
Bisküvileri 15-20 dakika pişirin, süre yarısında çevirin. Bisküvileri tel rafa aktarın ve soğumaya bırakın.
|
Şekerli Kurabiye |
|
zenci
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc142436
Gönderme Tarihi: 03.May.2019
529 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı
3 fincan pudra şekeri
4 bardak un
1 paket vanilya
Süslemek için:
2 yemek kaşığı toz şeker
Yağı dışarıda bekleterek yumuşatın. Yumuşattığınız yağa önce pudra şekeri koyup iyice karıştırın. Un ve vanilyayı ekleyip yoğurun. 20 dakika bekletin.
Hamuru tezgahın üstünde açın ve kalıpla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri dizip 150 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.
Şekerleri kurabiyelerin üstüne dökün. 4-5 dakika sonra fırından çıkarabilirsiniz.
|
|