Kısa URL: https://ml.md/lc102695
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2014
1,705 defa indirildi / yazdırıldı
2 yumurta
1,5 çay bardağı susam
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı un
100 gram tereyağı
Hamuru yoğurmak için şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yumurtanın akını birlikte karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin. Bu hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burkarak halka şekli verin. Öncelikle yumurtanın sarısını sürüp daha sonra susama bulayın. Bu şekilde hazırlanan simitleri tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 25 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Kahvaltı ya da kandillerde çayla ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc110476
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2015
1,559 defa indirildi / yazdırıldı
7 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
125 gram tereyağı
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
3 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı: Önce yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp üzeri için bir kaba alın. Yumurtayı ve bir yumurta sarısını yoğurma kabının içine alıp un, şeker ve yağla yoğurun. Halka şekli verip tepsiye dizin ve üzerine yumurta akı sürüp şeker serpin. 180 derecede 20 dakika pişirip ikram edin.