Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ülker Yemek Tarifleri > Şekerpare (2 adet - 73,441 defa bakıldı)

Şekerpare


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şekerpare

nurkut
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2017
Mesajlar: 34
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc126400
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2017
843 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket (250 gr) Bizim Yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5-6 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Fındık
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yarım limon

Şerbetimizi ocakta kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Oda sıcaklığındaki Bizim Yağ Margarin’imizi geniş bir yoğurma kabına alıyoruz. İçerisine yumurtalarımızı, toz şekerimizi, kabartma tozu ve vanilyamızı ve irmiğimizi koyup unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur olduğunda, hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp fındıklarını koyuyoruz.
180 derece fırında üzeri renk alana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız şekerparelerimizin üzerine ılık olan şerbetimizi döküp üzerini bir tepsi yardımı ile hava almayacak şekilde kapatıyoruz.

Not: Şekerparenizin fırında daha çok çatlamasını istiyorsanız hamuruna yarım çay kaşığı karbonat ekleyin.


Şekerpare

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc47920
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2010
2,365 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
4 su bardağı Bizim Mutfak Un
250 gr Teremyağ
2 adet yumurta
1 paket Bizim Mutfak Kabartma Tozu
150 gr Bizim Mutfak Pudra Şekeri
1/3 su bardağı irmik
1/2 adet limon
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Üzeri için :
1 adet yumurta
1 çay bardağı fındık içi
Şurubu için :
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
çeyrek limon suyu
80 gr kuru meyve

Teremyağı oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın. Hamur için unu tezgahın üzerine aktarıp ortasını havuz gibi açın. Kalan malzemeyi ekleyip pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekli verin. Fırın tepsisini fırça yardımıyla Teremyağ ile yağlayın. Şekerpare hamurlarını fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün, fındıkları ortalarına hafifçe bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında altın sarısı rengini alana dek pişirin. Şurubu için tüm malzemeyi sos tenceresinde kaynatın. Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine sıcak şurubu gezdirerek dökün. Şurup çekene dek soğumaya bırakın. Zar şeklinde doğranmış kuru meyveler eşliğinde soğuk servis yapın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.09.2023






Şekerpare Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri



(2 adet Şekerpare 73,441 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort