Kurabiye hamuru için:
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 – 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
Fındık, badem veya ceviz içi
Su ve şekeri bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca 10 dakika kısık ateşte pişirin. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini yoğurma kabına alın. Ardından irmik, vanilin, kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve üzerine fındık/badem yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine, soğumuş şerbeti dökün. Tatlının şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat bekletin.

|