Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Turşular Konserveler > Sele Zeytini Yapımı (3 adet - 92,115 defa bakıldı)

Sele Zeytini Yapımı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sele Zeytini

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180588
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2024
22 defa indirildi / yazdırıldı




Sele zeytini Marmara bölgesinde selelerde yapıldığı için bu isimle anılır.
Ticari anlamda sele zeytinin işlenmesi genellikle Marmara Bölgesinde olmaktadır.
Diğer bölgemizde aile ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılmaktadır.
Sele Zeytini yapılacak zeytinler ince kabuklu, etli ve küçük çekirdekli olmalıdır.
Zeytin ağaçta iyice olgunlaşmalı toplama elle yapılmalıdır.
Toplanan siyah zeytinler yaralı, bereli, ezik olanlar ile dal ve yapraklar yabancı maddeler temizlenmelidir.
Sağlam taneler yıkanır. Yıkanan zeytinler bidonlara veya çuvallara bir kat tuz-bir kat zeytin olacak şekilde tabakalar halinde katlanarak doldurulur.
Sele zeytininde zeytin ağırlığının % 10-20’si oranında bulgur büyüklüğünde iri tuz kullanılır. Çuvalların ağzı bağlanır.
Meyilli bir yere acı suyunun giderilmesi için süzülmeye bırakılır.
Zeytini bidon veya çuvala koyduktan sonra 2-3 gün kendi halinde bırakıldıktan sonra gün aşırı sağa sola alt ve üst çevirerek zeytinlerle tuzun iyice temas etmesi sağlanır.
Çeşide ve olgunluğa bağlı olarak zeytinler 20-30 günde tatlanır.
Tatlanma anı tam doğru tespit edilmelidir. Zeytin tatlandıktan sonra bidon veya çuvallarda bırakılmaz.
Uzun süre tuz ile temas halinde kalan zeytinlerde çok su kaybı olacağından zeytin kabuk çekirdek görünümünde kuru bir hal alır.
Zeytin tatlandıktan sonra yıkanmamalıdır. Yıkanan sele zeytininin dayanma süresi azalmaktadır.
Sele zeytininde tatlandıktan sonra muhafazası için % 10 tuz konulabildiği gibi sirkeli zeytinyağına batırılarak kuru olarak kavanozlara veya tenekelere konulabilir.
Sele zeytininde istenirse tatlanma esnasında tuz ve zeytin arasına aromatik bitkiler (defne, mersin v.s.) konarak hoş bir tat kazandırılabilir.
Aromatik maddeleri zeytini tatlandırdıktan sonra da kullanabiliriz.


Sele Zeytini

mütoo
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.08.2016
Mesajlar: 27
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc118935
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2016
1,251 defa indirildi / yazdırıldı




Seda Çulpan

3 kilo siyah zeytin
2 su bardağı iri kaya tuzu

İlk önce zeytinler çürük olanları varsa ayıklanır. Büyük bir kabın içine yıkanmadan yerleştirilir (Eğer yıkanırsa yapış yapış olabilir). Bir kat zeytin, bir kat tuz şeklinde hazırlanır. Kapağını kapatıp serin bir yerde bekletilir. Ara ara kontrol edilip zeytinler süzgeç yardımıyla süzdürülür. 2 ay sonunda zeytinler buruşmaya başladığında tuzlarından ayırıp kavanoza yerleştirilir. Üzerine bir parça limon ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip serin yerde muhafaza edilmelidir.



Sele Zeytini Yapımı

O'kadın
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61
Şehir: Çankaya
Kısa URL: https://ml.md/lc30350
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2008
2,435 defa indirildi / yazdırıldı




Önce bir kabın içine tahta bir yükselti koyup çuvalı tahtanın üzerine yerleştiriyoruz. Bundaki amaç çuvalın akan zeytin suyundan uzaklaştırılması ve su ile temasın engellenmesi. Toplanan veya alınan zeytinleri çuvala veya seleye biraz zeytin biraz kaya tuzu olacak şekilde sırayla yerleştiriyoruz. 3-4 gün hiç dokunmadan bekliyoruz. Akabinde her gün çuvalı değiştiriyoruz ki zeytinler iyice karışsın. Kaptaki acı suyu da döküyoruz. Acı suyu akıp tuzla pişmesi tamamlanınca (yaklaşık 15-20 gün sürebilir) zeytinler büzüşür, tadına bakıp kavanozlara koyuyoruz. Salamura zeytin gibi uzun süre dayanmayacağını da unutmuyoruz.


ML® Sele Zeytini için tıklayın

ML® Sele Zeytini (görsel)






Sele Zeytini Yapımı Tarifleri Turşular Konserveler



(3 adet Sele Zeytini Yapımı 92,115 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort