Tavaya aldığımız zeytinyağında piyaz doğranan soğan kavrulur.
Soğanlar yumuşayıp sararınca tereyağı, ardından bibersalçası eklenir.
Ayıklandıktan sonra yıkanıp süzülen semizotu ilave edilir.
Yaklaşık 10 dakika daha kavrulur ve üzerine yumurtalar kırılır.
Üzerine isteğe bağlı olarak pul biber veya karabiber serpilerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc7618
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
3,421 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilogram semizotu
2 adet kuru soğan
6 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan sıcak su
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Tavada tereyağını eritip doğranmış soğanları kavuralım. Semizotunu katıp kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirelim. Semizotu diriliğini kaybedince tuz ve sıcak su ekleyelim. Semizotlarının arasını kaşıkla açıp yumurtaları kıralım ve tekrar kapağını örtelim. Ara sıra kontrol ederek akları beyazlaşınca ateşten indirip, üstüne karabiber serperek servis yapalım.