5 tane yumurta
5 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
Kreması için:
3 su bardağı süt
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
Üzerine:
1 paket çikolatalı kremşanti
1 çay bardağı süt
1 paket sade kremşanti
1 çay bardağı süt
Yumurtayı ve şekeri köpürtüp diğer malzemeleri ilave edip çırpın hazırladığınız hamuru kelepçeli kalıba döküp 170-175 derecede pişirin.Soğuduktan sonra 3 parçaya bölün.
Sütü, unu, şekeri ve kakaoyu tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ilave edip ara ara karıştırarak soğumaya bırakın. 1 paket çikolatalı krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile hazırla soğuyan kremanın içine karıştır. Diğer taraftan sade krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile hazırlayın. Hazırlamış olduğumuz kremayı pandispanyanın üzerine sürün kremanın üzerine de krem şantiyi sürüp diğer pandispanya da aynı işlemi uygulayıp 3. parçayı koyduktan sonra bir gece dondurucuda bekletip üzerine krem şanti ile süsleyin.
|