|
Şerbetli Kek |
|
brdnrmn
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82 Şehir: aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc15186
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2007
2,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tane yumurta
1 su bardağı eritilmiş margarin
2 su bardağı toz şeker(1 su bardağı şerbeti için)
3 su bardağı un
1 su bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Önce şerbetini hazırlamak için 1 bardak toz şekeri ve 1 bardak sıcak suyu tencerede koyu bir şurup olana kadar kaynatıp soğutun.
Başka bir kapta margarini ve kalan 1 bardak şekeri çırpın. Unu, kabartma tozunu birlikte eleyip çırptığınız margarin, şeker karışımına ilave edin.
Yumurta sarılarını ve aklarını ayırın.Sarılarını teker teker unlu harca karıştırarak ilave edin. Yumurta aklarınıda kar haline gelene dek çırpın ve vanilyayıda içine karıştırın.Yumurta aklarını ve şerbeti diğer malzemelerin içine ilave edip hepsini pürüzsüz ve akıcı kıvamda hamur olana kadar tahta kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Not: Keklerde ilk 15 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Kekiniz daha güzel kabarır.
|
Şerbetli Kek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70275
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2011
2,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardagı toz şeker
1 su bardagı sıcak su
3 su bardagı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardagı eritilmiş margarin
4 adet yumurta
1 cay kaşıgı vanilya
Yarım çay kaşıgı tuz
Bir su bardağı tozşekeri küçük tencereye alıp 1 su bardağı sıcak su ile karıştırın. Koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp eleyin. Başka bir kapta kalan 1 bardak şekerle eritilmiş margarini çırpıp una ilave edin. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarını kar halinde çırpın. Sarılarını teker teker ve sürekli karatırarak una ilave edin. Vanilya ve çırpılmış yumurta aklarını ekleyin. Soğuyan şerbeti ilave edip pürüzsüz ve akıcı kıvamda bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Fotoğraf "parol" tarafından gönderildi. 09.06.2017
|
Şerbetli Kek |
|
gülçubuk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2012
Mesajlar: 94 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc83930
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2012
2,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1,5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı irmik
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Şurubu için:
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı rendelemiş hindistancevizi
Hazırlanışı: Unu eleyip çukur bir kaba aktarın. İrmikle birlikte harmanlayın. Şekeri, yoğurdu, vanilyayı, kabartma tozunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Bu karışımı yuvarlak yağlanmış, ısıya dayanıklı cam bir kaba dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar 50-55 dakika pişirin. Fırından alıp oda ısısında soğumaya bırakın.
Şerbeti için şekeri ve suyu sos tenceresinde yoğunlaşana kadar kaynatın. İndirmeye birkaç dakika kala limon suyu ile vanilyayı ilave edin. Şerbet sıcakken soğuyan hamurun üzerine, her tarafına gelecek şekilde dökün. Şerbeti iyice hamuru emdikten sonra isteğe göre üzerine hindistancevizi ve tarçın karışımdan dökün. Buzdolabında soğutun. Dilimleyip servis yapın.
|
Şerbetli Kek |
|
karnak
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2019
Mesajlar: 22 Şehir: Kahire |
Kısa URL: https://ml.md/lc143771
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2019
869 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 kahve fincanı irmik
5 kahve fincanı un
1 su bardağı yoğurt
1 adet kabartma tozu
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çay kaşığı toz zencefil veya 1 çay kaşığı mahlep
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Kabın içine önce yumurtaları kırıp, toz şekeri ekleyin ve mikser ya da çatalla en az bir dakika kadar çırpın. Üzerine sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip, tekrar çırpmaya devam edin. İrmik, un, kabartma tozunu da ilave ederek karıştırma işlemini sürdürürken ceviz içi ve varsa zencefil ya da mahlep tozunu da katın. Koyu kıvamlı bir kek hamuru elde etmiş olacaksınız.
En az 25-30 santimetre çapında ya da orta boy ama kenarları 2-3 parmak yüksekliğindeki fırın kabınızı yumuşamış tereyağıyla yağlayın. Bu arada fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp, 10 dakika önceden ısıtmaya başlayın. Koyu kıvamdaki kek hamurunuzu fırın kabının içinde düzgün bir şekilde boşaltın ve önceden ısıtılmış fırının orta gözünde 40-45 dakika kadar pişirin. Kekin içine bir kürdan batırarak pişip pişmediğini öğrenebilirsiniz. Kürdanı çıkardığınızda hiç hamur yapışmamış yani temizse, pişmiş demektir.
Öte yandan şerbetinizi hazırlamak üzere orta boy bir tencerenin içine su ve şekeri birlikte koyarak, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtun. Şeker eriyip şurup kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra şurubu ateşin üzerinden alın. Kek sıcakken soğuk şurubu kekin üzerinde gezdirin. 10-15 dakika kekin şurubu çekmesini bekleyip servis yapabilirsiniz.
|
|