|
Şerbetli Kurabiye |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc9036
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2006
2,823 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 bardak sıvı yağ,
1 bardak süt,
1 paket yumuşak margarin,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un,
Ceviz içi.
Şerbeti için:
1,5 bardak şeker,
1,5 bardak su.
Yapılışı:
Hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, avuç içinde açılır. İçine ceviz içi konarak ay şeklinde kapatılır. 200°C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Diğer tarafta şurup kaynatılıp ılındıktan sonra pişen kurabiyeler tek tek şuruba atılıp alt üst çevrilip alınır. Kağıt peçetenin üzerine alınan kurabiyeler önce şekere, sonra hindistancevizine bulanır.
|
Şerbetli Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc62420
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2011
2,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.temizliknerahat.com
1 paket margarin-Oda sıcaklığında
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yumurta
5 çorba k. toz şeker
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı Yuva aktif kuru maya
1 paket kakao
Yarım çay bardağı ılık süt
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 su bardağı kırılmış fındık veya hindistancevizi
Şerbeti için:
Bir tas kadar soğuk su
4 çorba k. şeker
Geniş bir kaba oda sıcaklığında margarinmizi,yarım su bardağı zeytinyağını ilave ediyoruz içine toz şekerimizi koyarak Kaşık yardımıyla karıştırıp krema kıvamına getiyoruz.Bundan sonra ilk öncelikle
2 adet yumurtamızı,kakomuzu,vanilyamızı ve yuva aktif kuru mayamızı ve ılık sütümüzüde ekleyerek yine karıştıryoruz bir kaşık yardımyla.Bu aşamadan sonra unumuzu ekleyerek yoğuruyoruz.Hamurumuzun kulak memesi kıvamında olması dikkat etmek gerekli unumuzu ilave ederken.Yoğurma işleminden sonra hamurumuzu yaklaşık 20-30 dk kadar mayalanması için bekletiyoruz.
Hamurumuzun mayalanmasını beklerken bir tasın içine soğuk su ile dolduruyoruz bunun içine şekerimizi koyarak eritiyoruz.
Bir tabağın içinede üzerine dökmek için kırılmış fındıklarımızı diğer bir tabağada hindistancevizini koyuyoruz
Hamuruz mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde
toplar yapıyoruz bunları yarısını kırılmış fındıklara tek tek batırarak yağlanmış tepsiye diziyoruz diğer topları batırmadan diziyoruz çünkü hindistancevizini fırından çıktıktan sonra dökmemiz lazım.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dk pişiyoruz.
Fırından çıkardığımız toplarımızı sıcakken yapmış olduğumuz şekerli suyumuza tek tek batırarak servis borcama diziyoruz. Üzerinde bişey olmayan toplarımızı ise şerbetimize batırıp üzerine hindistancevizi koyarak servis ediyoruz.
Fotoğraf "ayol" tarafından gönderildi. 28.07.2016
|
Şerbetli Kurabiye |
|
garagız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75318
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2012
1,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 paket yumuşak margarin
Yarım su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı +1 bardak un ((alabildiğine un))
Şerbeti için:
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
Hepsini karıştırın ve hamur haline getirin,elinizde yuvarlayın,tepsiye dizin.180C de fırında pişirin.Bu sırada şerbeti kaynatın ve soğutun.Fırından çıkardığınız tatlının üzerine dökün.Not:Kurabiye sıcak,şerbet soğuk olacak.
|
Şerbetli Kurabiye |
|
seksenn
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.05.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc89184
Gönderme Tarihi: 14.May.2013
1,863 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
100 gram tereyağı
100 gram badem
Üzeri için:
1'er su bardağı su ve şeker
Un, irmik, şeker, vanilya, kabartma tozu, yumurta, yoğurt ve yağı iyice yoğurup güzel bir hamur elde edin. Üzerine koymak için bir miktar bademi ayırıp kalanını kıyın ve hamura ekleyin. Yuvarlak şekiller verip, üzerine birer badem koyun, fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Şeker ve suyu kaynatarak yaptığınız şerbeti kurabiyelerin üzerine dökün.
|
Şerbetli Kurabiye |
|
damak çatlatan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2012
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc82635
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012
1,815 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı irmik
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı Hindistan cevizi
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Derin bir kaba irmik, un ve kabartma tozunu koyup karıştırın. İçine tereyağını, şekeri ve yumurtayı koyup yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.200 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin. İsterseniz üzerine fıstık ya da fındık da koyabilirsiniz. Bu arada şerbeti için gerek şeker ve suyu 10 dakika kaynatıp ocaktan alın. Bu şerbeti fırından çıkan kurabiyelerin üzerine soğuk olarak ilave edin.
|
Şerbetli Kurabiye |
|
nurçehre
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc94943
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2014
1,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak sıvı yağ
1 paket sana margarin
1 bardak süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un
1 bardak ceviz içi
1,5 bardak şeker
1,5 bardak su
Hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, avuç içinde açılır. İçine ceviz içi konarak ay şeklinde kapatılır. 200°C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Diğer tarafta şurup kaynatılıp ılındıktan sonra pişen kurabiyeler tek tek şuruba atılıp alt üst çevrilip alınır. Kağıt peçetenin üzerine alınan kurabiyeler önce şekere, sonra hindistancevizine bulanır.
|
Şerbetli Kurabiye |
|
paşazade
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2015
Mesajlar: 22 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc105453
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2015
1,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram tuzsuz lor peynir
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Üzeri için:
Toz Antepfıstığı
Tuzsuz lor peynirini süzün. Üzerine yumurtaları kırın. Toz şekeri, unu, pirinç ununu ve kabartma tozunu ekleyin. Elinizle şekil verip tepsiye yerleştirin 175 derecede pişirin. Şerbetini hazırlayın fırından çıkınca kurabiyelerin üzerine ılık olarak dökün. Ya da hemen batırıp çıkartın fıstıkla süsleyip ikram edin.
|
Şerbetli Kurabiye |
|
demo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2015
Mesajlar: 39 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc106031
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2015
1,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yarım limon suyu
İçi için:
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Unlanmış zeminde hamuru açıp yuvarlak kesin ve içine cevizli içten doldurup tepsiye dizin. 200 derecede 35 dakika pişirin. Çıkınca üzerine şerbetini döküp ikram edin.
|
Şerbetli Kurabiye |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc156355
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2021
316 defa indirildi / yazdırıldı
|
120 gram tereyağı
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su (oda sıcaklığında)
1 tutam limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
1 yemek kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Tereyağı ve sıvı yağı derin bir kabın içinde karıştırın. Sırasıyla şeker, yumurta, kakao ve vanilyayı ekleyin. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyin. Dilediğiniz şekli verip pişirmeye hazır hale getirin. Daha yuvarlak şekiller ıslak kurabiye de daha lezzetli sonuçlar verir. Biraz kızarmış bir kurabiye istediğimizden 20 dakika kadar kurabiyemizi pişirmeliyiz. 180 derecelik ısı yeterli olacaktır. Kurabiyeniz fırındayken tatlı şurubu hazırlar gibi şerbetimizi hazırlıyoruz. Fırından çıkardığımız kurabiyeler yaklaşık 5 dakika dinlenmeye bırakıp daha sonra şerbetle buluşturuyoruz. Şerbetini çeken kurabiyeler için son bir işlem kalıyor. O da hindistan cevizi ile süsleme işlemi. Eğer hindistancevizini seviyorsanız kurabiyenizi tamamen bulayabilirsiniz. Ya da sadece serpiştirebilirsiniz.
|
|