Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çörek Tarifleri > Şerit Poğaça (3 adet - 25,312 defa bakıldı)

Şerit Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şerit Poğaça

gülbin tuna
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.12.2013
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc94336
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2013
2,015 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket margarin
2 bardak ılık süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta (sarısı dışına beyazı içine)
1 yemek kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un

Yumuşak bir hamur olacak şekilde bütün malzemeler yoğrulur ve 1 saat kadar mayalanması beklenir Hamurdan bir parça alınıp yuvarlanır ve elle açılıp bıçakla ucu kesilir. Üzerine yumurtanın sarısı sürülüp 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir.



Şerit Poğaça

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 607
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc132949
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2018
1,670 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket toz maya
Alabildiği kadar un
Arası için:
Peynir
Üzeri için:
Yumurta sarısı

Bir yoğurma kabına, ılık süt, ılık su, sıvı yağ, tuz, şeker, maya ve alabildiği kadar un ile bir hamur yoğurulur. Hamurun üzeri kapatılatak bir süre mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler yapılır. Her beze oval açılır.
Hamurun uzun kenarına ufalanmış peynir konur, bir tur sarılır, sarılmayan kısıma boylu boyunca bıçakla paralel kesikler açılır. Sonuna kadar sarılarak çubuk yapılır.
Hazırlanan çubuk da kendi etrafında sarılarak gül böreği gibi yapılır, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 190 derece fırında pişirilir



Şerit Poğaça

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179163
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2024
50 defa indirildi / yazdırıldı




250 ml ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
2 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İçi için:
Peynirli maydanozlu harç
Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Bayatlamayan şerit poğaça için süt, şeker ve yaş maya yoğurma kabına alınarak maya çözülene kadar karıştırılır.
Sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ilave edilerek tekrar karıştırılır.
Yavaş yavaş un eklenerek hamur yoğrulur.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Üzeri temiz bir bez ile örtülerek yarım saat kadar mayalandırılır.
Tezgaha çok az un serpilerek mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılır ve şekillendirilir.
Hamur oval şekilde açılır.
Hamurun bir kenarına bıçak ile kesikler oluşturulur.
İç harcı yerleştirilerek rulo yapılır ve ay şekli verilir.
Tüm hamur şekillendirildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 20 dk kadar tepside mayalandırılır.
190 C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20dk altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Yumuşacık şerit poğaçalarımız servise hazır.







Şerit Poğaça Tarifleri Çörek Tarifleri



(3 adet Şerit Poğaça 25,312 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası