125'er gram tereyağı ve margarin
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz, aldığı kadar un
Cevizli iç için:
150 gram ince çekilmiş ceviz
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın akı
Çikolatalı iç için:
100 gram çekilmiş antepfıstığı
1 kahve fincanı damla çikolata
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın akı
Kek, kurabiye veya pötibörlü iç için:
Kek, kurabiye veya pötibör bisküvi
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı damla çikolata
1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı dövülmüş karanfil
1 tatlı kaşığı yumuşatılmış tereyağı
Yarım kahve fincanı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
Pudra şekeri
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve margarini bir kaseye alın. Süt, kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Cevizli iç için ceviz, toz şeker ve yumurta akını karıştırın. Çikolatalı iç için antepfıstığı, çikolata, toz şeker ve yumurta akını karıştırın. Diğer harç için kek, kurabiye veya pötibör bisküvi, kakao, damla çikolata, ceviz, kuş üzümü, tarçın, karanfil, tereyağı, süt ve toz şekeri karıştırın. Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya bölün. Bir adet hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı avuç içinde incelterek yuvarlak şekil verin. İçlerine cevizli harçtan koyun.
Alt kısmından kapatarak top şekli verin. Üzerlerine damla çikolata batırın. İkinci parçadan yine ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçlerine çikolatalı harçtan koyun ve aynı şekilde hazırlayın. Son kalan parçayı bir merdane ile 2 milim inceliğinde açın. Sekiz eşit üçgen parça kesin. Geniş kısımlarına kek, kurabiye veya pötibör bisküvili harçtan koyun. Rulo şeklinde sarın ve kenarlarından kıvırarak ay şekli verin. Aşk kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin.
|