|
|
Şeytan Sosu (Fransa) |
|
Lokumum
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.06.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Nürnberg |
Kısa URL: https://ml.md/lc15697
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2007
2,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı elma sirkesi
1 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 kahve kaşığı kekik
1/4 defne yaprağı
1 kahve kaşığı karabiber
1+1/4 su bardağı İspanyol sosu
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Sirke, arpacık soğanı, kekik, defne yaprağı ve karabiberi orta boy bir tencereye koyunuz. Karışımı orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi biraz kısıp 15 dakika daha, sos 1/3'ünü çekene kadar kaynatmaya devam ediniz. İspanyol sosunu ekleyip, ağır ateşte 5 dakika daha pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, karışımı temiz bir tülbentten süzerek (tülbentle kalın posayı atınız) ısıtılmış bir sos kabına boşaltınız. Kırmızıbiberi ve maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra, ızgara yemeklerinizin yanında servis ediniz.
Not: Klasik bir Fransız sosu olan şeytan sosu, genellikle ızgara piliç, balık yada etle servis edilir.
|
Şeytan Sosu (Fransa) |
|
yeni gözde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2008
Mesajlar: 41 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc27883
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2008
3,324 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr. arpacık soğan
25 adet taze çekilmiş karabiber
1 lt. demi glace sos
1 çay kaşığı tuz
2 adet defne yaprağı
1 dal taze kekik
200 ml sirke
75 gr. margarin
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Arpacık soğanları, taze çekilmiş karabiber, defne yaprağı, taze kekik ve sirkeyi derin bir tavaya koyup suyunu tamamen çektirin. Demi glace sosu ekleyin, kısık ateşte 10 dk. pişirin. Oluşan köpüğü alın. Gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamını inceltin, ince bir süzgeçten geçirip süzün. Sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın. Margarini katıp karıştırın, tuzunu ekleyip sosu ateşten alın. Kırmızıbiber ekleyerek sosu tamamlayın.
Not: Kırmızı/beyaz ızgara etlerde kullanılır.
|
SOS DİABL |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc79654
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2012
2,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet ince kıyılmış acı Cuşka biberi
1 çorba kaşığı yağ
1 litre dömi glas sosu
1 adet küçük soğan, piyaz doğranmış
50 gram tereyağı
1) Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırıp soğanları ve acı biberi ilâve ediniz ve 1 dakika karıştırarak sote yapınız.
2) Dömi glas'ı ilâve ediniz.
3) KarıştıraraK kaynatıp süzdürünüz, içine tereyağı ilâve edip, iyice karıştırıp benmaride ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz. İstediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Not: Şeytan sos, bordelez sosunun acı katılmış halidir.
|
|
Şeytan Sosu (Fransa) Tarifleri Charlot Tarifleri
|
|