Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Beyti Tarifleri > SIĞIR KEBABI (3 adet - 102,796 defa bakıldı)

SIĞIR KEBABI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SIĞIR KEBABI

Oktay Usta
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.07.2007
Mesajlar: 36
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc16046
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007
2,431 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kemiksiz sığır eti,
2 diş sarımsak,
1,5 çorba kaşığı sadeyağ,
1 ufak havuç,
1 soğan,
yarım çorba kaşığı domates ezmesi,
1 çorba kaşığı un,
2 kahve kaşığı kırmızı biber,

Eti ceviz büyüklüğünde doğrayın. Bunu yağla birlikte tencereye koyun, avucu, soğanı, sarmısağı ayıklayıp doğrayın ve ete ilâve edin. Tuzunu da attıktan sonra orta ısılı ateşe tencereyi oturtun ve suyu buharlaşıncaya kadar arada bir karıştırarak kavurun. Sonra unu, domatesi ve biberi ilâve edin. Bir kaç dakika da bunlarla birlikte karıştırın ve üzerini örtecek kadar suyla kapatın ve tencerenin kapağını kapayarak hafif ateşte pişirin.


SIĞIR KEBABI

seyfo
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 03.03.2009
Mesajlar: 19
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc34254
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2009
2,643 defa indirildi / yazdırıldı




900 gram sığır eti
6 bardak su
60 gram margarin (3 çorba kaşığı)
35 gram un (3/4 kahve fincanı)
40 gram sadeyağı ya da margarin (2 çorba kaşığı)
2 diş sarımsak
5 tane karabiber (varsa)
100 gram soğan (1 büyükçe)
1 defne yaprağı
50 gram havuç (1 küçükçe)
1 tatlı kaşığı kekik
1 çok küçük kereviz kökü
1/2 kahve fincanı sirke
250 gram domates (2 orta) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
Tuz

1 Bir tavaya; 3 silme çorba kaşığı margarin ile 2 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin koyarak kızdırmalı, sonra buna tranç ya da sokum tarafından küçük ceviz büyüklüğünde parçalara bölünmüş kemiksiz 900 gram sığır eti koyarak, etler iyice pembe bir renk alıncaya kadar arada bir karıştırmak suretiyle kızartmalı, sonra bunları iyice süzülmüş olarak tavadan çıkartarak, etleri içinde pişirecek olduğumuz tencereye koymalı ve bir tarafa bırakmalıdır.
2 İçinde kızgın yağ olan ateşteki tavaya, da; kabukları soyulmuş ve gelişigüzel küçük parçalara doğranmış 1 büyük baş soğan ile, çok küçük baş kereviz kökü, kazınmış ve küçük doğranmış 1 küçük havuç, bir adet defne yaprağı, 5 adet tane karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik ilâve ederek bunları 10 dakika kavurmalı, sonra tavaya; üç çeyrek kahve fincanı da un katarak, sebzeleri 2 dakika kadar da unla kavurduktan sonra, bunlara; 2 diş dövülmüş sarımsak ile soyulmuş ve küçük doğranmış 2 orta domates ya da yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ilâve etmeli ve 3 - 5 defa daha karıştırdıktan sonra bunları olduğu gibi bir tarafa bırakmış olduğumuz et tenceresine katmalıdır.
3 Sonra tencereye; 6 bardak sıcak su, yarım çorba kaşığı tuz ile, yarım kahve fincanı sirke ilâve ederek, tencerenin kapağım kapatmalı, etler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte 3 - 3,5 saat pişirmeli ve etleri tabağa alarak, salçasını da sebzeleriyle birlikte püre halinde süzgeçten geçirilmiş olarak üstlerine dökmeli ve servis yapmalıdır.


SIĞIR KEBABI

Eflatun
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.02.2010
Mesajlar: 20
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc47630
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2010
2,320 defa indirildi / yazdırıldı




800 gr kemiksiz sığır eti
50 gr margarin (2+1/2 çorba kaşığı)
20 gr un (1/2 kahve fincanı)
200 gr soğan (2 büyük)
350 gr domates (2 büyük) veya domates salçası (1/2 kahve fincanı)
2 diş sarımsak
2 defne yaprağı
1/2 çorba kaşığı kırmızı biber
1+1/4 kahve fincanı sirke
3 bardak su
2 tatlı kaşığı tuz

Bir tavaya ölçülere göre margarin konarak ateşte iyice kızdırılır. Bunun içine döş tarafından alınıp irice kuşbaşı doğranmış olan kemiksiz sığır eti konularak karıştırıla karıştırıla kavrulur. Etler pembeleşinceye kadar kızartılır, sonra delikli kepçe ile alınarak bir tencereye konur ve bir tarafa bırakılır.
Bundan sonra aynı tavaya kıyılmış soğanlar boşaltılır, iyice kavrulur ve üzerlerine un ilâve edilerek 5 dakika kadar yine kavrulur. Sonra bu tavaya kabukları ve çekirdekleri çıkartılmış, küçük küçük doğranmış domatesler (yoksa salçası) ilâve edilmek suretiyle karıştırılır ve tenceredeki etlerin üzerine dökülür.
Bu iş de bitince, aynı tencereye doğulmuş sarımsak, defne yaprağı, tuz ve kırmızı biber konarak tencere ateş üzerine oturtulur, karıştırılır. 5 dakika piştikten sonra içerisine sirke ve 3 - 3,5 bardak su dökülür. Tencerenin kapağı kapıtılır 3 saat daha piştikten ve etler yumuşadıktan sonra indirilir ve servis yapılır.






SIĞIR KEBABI Tarifleri Beyti Tarifleri



(3 adet SIĞIR KEBABI 102,796 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort